Inici Destacats La Mostra d’Igualada convida els joves d’entre 12 i 18 anys a...

La Mostra d’Igualada convida els joves d’entre 12 i 18 anys a idear la #mostraJOVE

COMPARTIR

Amb 28 edicions a l’esquena i consolidada com la fira de referència dels espectacles infantils i familiars a Catalunya, els darrers anys La Mostra d’Igualada ha apostat per conquerir també el públic juvenil. Tradicionalment, com un peix que es mossega la cua, els creadors i programadors no han generat propostes específiques per als nois i noies d’entre 12 i 18 anys, una franja complexa en trobar-se a l’impàs del món infantil i l’adult. Conseqüentment, aquests han desconnectat progressivament de les arts escèniques, perdent l’hàbit d’anar al teatre que potser havien adquirit de petits.

Per això, a més de les ja habituals funcions escolars, en les darreres edicions La Mostra ha afinat la selecció artística dels espectacles i, alhora, ha promogut un seguit d’activitats com ara postfuncions amb les companyies, concursos de crítica, tallers, concerts, showcases, vermuts i dinars populars… que, a poc a poc, han anat guanyant en gruix i acollida. En només dos anys L’Escorxador s’ha convertit en l’espai propi de La Mostra JOVE amb una programació que abraça una quarantena d’espectacles i activitats distribuïts en les dues sales de l’equipament modernista i als amplis patis exteriors, que ofereixen unes possibilitats enormes.

Per tal de respondre a l’interès real dels nois i noies, la fira crida als joves d’entre 12 i 18 anys d’Igualada i comarca per crear el Grup de Participació Jove, un grup motor obert a tothom per dotar de vida La Mostra JOVE. Amb la coordinació directa de La Mostra, els mateixos joves podran proposar, debatre i decidir el què, qui, com i perquè de l’activitat paral·lela a L’Escorxador, dissenyant personalment l’espai segons les seves inquietuds i fent-se’l seu.

El grup es reunirà amb una periodicitat mensual i podrà traslladar el seu punt de vista a la direcció de La Mostra, així com implicar-se directament en l’organització de les activitats culturals i lúdiques al pati de L’Escorxador, i d’altres que es puguin plantejar, autogestionant-se en diferents comissions de treball.

La primera trobada del Grup de Participació Jove tindrà lloc el proper divendres 17 de novembre, a les 18h, a l’equipament juvenil La Kaserna. Consistirà en una sessió informativa per explicar els objectius de la iniciativa, formar el grup i recollir les primeres idees per posar-se en marxa.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*