Inici Destacats La Mostra d’Igualada acull una experiència de teatre inclusiu amb ‘Els Músics...

La Mostra d’Igualada acull una experiència de teatre inclusiu amb ‘Els Músics de Bremen’

COMPARTIR
Col·lectius en risc d'exclusió porten a l'escenari la història dels músics de Bremen. Mar Martí / ACN.

El projecte de teatre de Femarec –una entitat barcelonina que treballa des de fa més de 20 anys per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió- ha fet un pas endavant amb l’estrena del seu nou espectacle, una adaptació de l’obra dels Germans Grimm ‘Els músics de Bremen’. Amb Albert Gràcia a la direcció, Pot Teatre ha presentat el muntatge aquest divendres a la Mostra d’Igualada. Gràcia ha explicat en una entrevista amb l’ACN que des de fa un any han volgut donar un gir a la companyia i aquest és el primer cop que elaboren un espectacle d’aquestes característiques. El director ha reivindicat que, tot i que els actors tenen algun tipus de discapacitat, per mi són actors professionals i la immensa majoria podrien estar en qualsevol escenari de qualsevol altra companyia.

L’adaptació musical del conte dels Germans Grimm ‘Els músics de Bremen’ ha estat l’espectacle que va escollir Albert Gràcia per iniciar la nova etapa de Pot Teatre. Amb la voluntat de tirar endavant projectes més exigents, la companyia de teatre nascuda de la mà de l’entitat social Femarec, ha portat el projecte a la Mostra d’Igualada amb l’objectiu que professionals i programadors vegin la seva feina i, si els hi agrada, la puguin portar per diferents teatres i sales del país.

El muntatge explica la història de quatre animals –un gall, un gat, un gos i un ase- que es coneixen de camí a Bremen després de fugir de casa seva perquè els seus amos volien sacrificar-los per ser massa vells. Quan s’assabenten de la celebració d’un càsting per la Banda Municipal de música de Bremen, els quatre animals decideixen presentar-s’hi. Amb tot, pel camí es trobaran amb el Mr.X, un furtiu que intentarà caçar-los. L’obra té un final feliç i acaba amb un macro concert com si fóssim al Palau Sant Jordi, ha relatat Gràcia.

El director de l’obra ha apuntat que en el muntatge han buscat donar un missatge perquè l’espectador reflexioni i, en aquest cas, hem buscat la comparació amb l’abandonament de la gent gran. Volem que la gent sigui conscient del que passa al seu voltant, ha exposat Gràcia.

Malgrat que els actors són persones amb discapacitats, Gràcia ha explicat que la immensa majoria podrien estar en qualsevol escenari i en qualsevol altra companyia. Porto molts anys dins de la professió i me’ls podria trobar en qualsevol companyia i no hi hauria cap problema, ha apuntat el director, que ha reivindicat que el producte que han creat és igual de bo i està a la mateixa alçada que qualsevol altre espectacle que es pugui presentar a la Mostra.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*