Inici Societat Els Mossos d’Esquadra reben la vinyala agraïda

Els Mossos d’Esquadra reben la vinyala agraïda

COMPARTIR

El passat mes d’octubre la Confraria de la Vinyala va celebrar la Vinyalada, un sopar en el que els cargols comparteixen protagonisme amb l’atorgament de la vinyala agraïda, a aquelles persones o grup de persones que d’una manera o altre han destacat o destaquen per la seva estimació als cargols i reivindiquen aquest plat tant genuí, entre altres guardons especial.

En aquesta ocasió la confraria va atorgar les vinyales agraïdes a: la Confraria Gastronòmica del Cargol per ser un referent en el mon gastronòmic cargolaire, al Grup Soteras per ser un dels impulsors de la popularització de la gastronomia cargolaire i al Cos de Mossos d’Esquadra per l’actuació ordinària, però en especial per la duta a terme abans, durant i desprès dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

A més, també es va voler fer un reconeixement especial a un dels “padrins” de la Confraria, Josep Mussons, amb el lliurament del carnet numero 15 de la Confraria, el medalló de confrare, el medalló de confrare Major per agrair-li que ens apadrines i el medalló del confrare Major d’Honor.

A la Vinyalada, que va tenir lloc el 19 d’octubre hi van participar més de 150 persones i es va comptar amb la representació del Cos dels Mossos d’Esquadra de Joaquim Bayarri, intendent cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació i Damià Larriba, inspector cap de l’Àrea bàsica Policial Anoia, que van mostrar el més sincer agraïment pel reconeixement.
La Confraria Gastronòmica del Cargol i Grup Soteras per motius de darrera moment no van poder assistir a la vetllada, tot i així, van fer arribar una carta al president Josep M. Vivancos a qui li expressaven la il·lusió en rebre aquests reconeixements.
Per aquest motiu, aquest dilluns 6 de novembre, representants de la Confraria, encapçalats pel seu president es van desplaçar fins a Barcelona per poder lliurar el reconeixements a Santiago Soteras, president de la Confraria Gastronòmica del Cargol i del Grup Soteras i al padrí de la confraria, Josep Mussons que per motius de salut tampoc va ser a la vinyalada. Ambos van tenir paraules de felicitació cap a la Confraria de la Vinyala per la feina que es fa per donar a conèixer el cargol de la vinya com una de les especialitats culinàries de la comarca i país i d’agraïment per rebre la vinyala agraïda i en el cas de Mussons de rebre els tres medallons com a Confrare nº15, Confrare Major Fundador, Confrare d’Honor.
La nit de la vinyala també va portar altres reconeixements com el del president i altres confrares vers al confrare Major, Francesc Puertas, per la gran dedicació a l’organització d’activitats i difusió de la vinyala.

FER UN COMENTARI

*