Inici Destacats ‘Mort a les cunetes’ i l’igualadí Joan Valentí, premiats a la 24a...

‘Mort a les cunetes’ i l’igualadí Joan Valentí, premiats a la 24a Mostra de Teatre de Barcelona

COMPARTIR

La 24a Mostra de Teatre de Barcelona ha reconegut l’obra ‘Mort a les cunetes’ amb el premi a millor espectacle i millor actor per a l’igualadí Joan Valentí. Dos guardons que converteixen el treball del director manresà David Pintó en el triomfador de la festa de cloenda de la 24a edició de la Mostra de Teatre celebrada aquest dilluns a la nit al Teatre del Raval.

‘Mort a les cunetes’, de la companyia del mateix nom —integrada per David Pintó, Joan Valentí, Martí Marsal i Albert Pascual ‘Pascu’—, narra la història de ‘La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria’. Remet a l’afusellament de vuit republicans civils que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa per ser executats i la fuga d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada. L’espectacle es va idear com a homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista i des del març del 2018 ha fet gira per tot Catalunya. L’octubre del 2018 es va representar a la presó de Lledoners.

El premi especial del jurat ha estat per ‘Elles’, una comèdia irreverent i feminista dirigida per Mireia Casado que fa un repàs als clixés de gènere. L’acte ha estat conduit per Lloll Bertran i els premis han comptat amb un jurat format per Teresa Urroz, Àngels Castuera, Alicia Nicolás, Mar Panyella, Pep Armengol, Enric Cusí i Albert López Vivancos.

1 COMENTARI

  1. Potser que també fem una obra sobre la veritable veritat de l’història i argumentem l’assassinat de gent innocent com els 18 de La Pobla, persones que només per ser catòlics, catalanistes i gent d’ordre van ser assassinats per la púrria que va portar a la revolució, aquells que cremaven esglésies, les convertien en mercats com va passar a Sta.Maria, i que amb el cotxe fantasma treien a gent de les cases per assesinar-los a les cunetes. Aquest noi que li han donat el premi és la prova més absoluta del menyspreu a la democràcia, una veritable vergonya

FER UN COMENTARI

*