Inici Societat Mor el sacerdot igualadí Joan Cortés i Tossal

Mor el sacerdot igualadí Joan Cortés i Tossal

COMPARTIR

El passat divendres dia 26 visitava Igualada el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, per presidir a la basílica de Santa Maria les exèquies del sacerdot igualadí Joan Cortés i Tossal, que havia mort el dia anterior a Vic als 92 anys d’edat.

Joan Cortés, nascut el 18 de juny de 1927, formava part d’una família molt arrelada a la ciutat. El seu pare Eusebi Cortés Puigdengoles, catòlic i de professió empleat de banca va morir als 48 anys víctima de la persecució religiosa de 1936, a l’inici de la Guerra Civil, amb un cruel final a la txeca de Sant Elies de Barcelona, juntament amb tots els homes adults de la família.

La seva mare Maria Tossal Cuadreny va tirar endavant els cinc fills amb gran esforç i dificultats econòmiques i va procurar que el dolor sofert durant la guerra no influís en els seus fills.

D’aquests, dos abraçarien la vocació sacerdotal. El seu germà Romà, ja difunt, fou un sacerdot d’una gran espiritualitat i missioner a Argentina i Colòmbia. Joan Cortés fou ordenat sacerdot el 22 de desembre de 1956. Exercí el seu ministeri de prevere com a vicari de les parròquies de Sant Vicenç de Castellet (1957) i de Santa Maria de Sallent (1958), i com a capellà de la colònia La Coromina de Torelló. Atengué espiritualment als qui feien el servei militar, organitzant les tandes d’exercicis, i fundant una revista “Oriflama” (1961-77) per mantenir el contacte amb els soldats.

També fou ecònom de la parròquia de Sant Genís d’Orís (1966) i de la parròquia de Santa Maria de Valldaura de Manresa. L’any 2001 es va jubilar canònicament i va passar a residir a Olvan, fins que l’any 2015 es traslladà a la residència de les germanes Josefines de Prats de Lluçanès. Han estat 63 anys de vida sacerdotal.

El bisbe de Solsona, va presidir les exèquies substituint al de Vic que es trobava absent, tenint present els anys de jubilació que Mn. Cortés havia passat al seu bisbat. Mons. Novell, acompanyat dels rectors de Santa Maria Mn. Xavier i Mn. Eduard i del vicari episcopal, Mn. Pere Oliva, i d’altres preveres, va destacar que Mn. Joan havia confiat de jove la seva vocació, emmig de moltes dificultats, a l’apòstol Sant Jaume, que es commemora precisament el dia que va morir, el 25 de juliol.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*