Inici Destacats Mor la religiosa igualadina Mercè Castelltort i Miralda

Mor la religiosa igualadina Mercè Castelltort i Miralda

COMPARTIR

La religiosa igualadina Mercè Castelltort i Miralda va morir als 98 anys el passat dia 23 de febrer al Monestir de San Pedro y Santa Teresa del municipi de Serra (Valencia) on residia des de feia un temps.

La Mercè, ara traspassada, va dedicar tota la seva vida al fet religiós. Primer com a integrant de la Congregació Mare del Diví Pastor en la docència a diferents escoles de l’ordre, a Barcelona, a Cieza (Murcia) i a Capellades. Va exercir càrrecs de Superiora, Mestre de Novícies i de Vicaria General. Posteriorment es lliurà al règim de clausura i oració durant molt anys al convent de la Torreta a Granollers en la Comunitat de les Carmelites Descalces.
La germana Mercè Castelltort, tot i el seu allunyament de la ciutat, va estar sempre pendent i informada de la vida igualadina que seguia amb interès. Devota del Sant Crist d’Igualada i de la Mare de Déu de la Pietat que invocava com a referència igualadina.

La seva mort als 98 anys tanca el llibre d’una vida dedicada totalment a la espiritualitat religiosa i també, en certa manera el d’una nissaga igualadina -la de “câl Sr.Magí”- amb fortes arrels artístiques, culturals i religioses, en una Igualada difuminada ja en el passat d’una època ben concreta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*