Inici Destacats Mor la missionera igualadina Rosa Saumell

Mor la missionera igualadina Rosa Saumell

COMPARTIR

El passat 17 de gener moria a Medellin (Colòmbia) a l’edat de 88 anys, la religiosa igualadina Rosa Saumell Carles, missionera del Sagrat Cor.

Havia nascut el 22 d’octubre de 1933, filla de Josep Saumell Solé i Clara Carles Torres. Alumne de l’escola de la Divina Pastora. De jove fou membre de l’Acció Catòlica, va practicar el tennis i el bàsquet i va treballar en una fàbrica de mitjons.

En 1954 va sentir la crida missionera veient en una revista la labor d’unes monjes a una leproseria a la Índia i va ingressar al noviciat de Tarancón (Conca). En 1956 va fer la primera professió i en 1962 els vots perpetus. Va estar dos anys a la Índia treballant en una leproseria, fins que es va posar malalta d’elefantiasi i tuberculosi.

Obtingué el batxillerat mèdic a Madrid. En 1965 es va traslladar a Texas, a San Angelo, ensenyant de dia i estudiant al vespre la llicenciatura en educació.

Entre 1970 i 2005 visqué a la selva colombiana, entre els indígenes waunanas (Juradó) i afrocolombians, realitzant tasques pastorals, de mestra i d’infermera metge. Ja de més gran es retirà a Medellin com a cuidadora de germanes més grans i malaltes.

Aquest dissabte 29 de gener, a la 1 del migdia s’oferirà una missa pel seu etern descans a la basílica de Santa Maria.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*