Inici Destacats Mor l’igualadí Ramon Torra i Colom

Mor l’igualadí Ramon Torra i Colom

COMPARTIR

L’igualadi Ramon Torra i Colom ha mort aquest 28 de desembre en un hospital de Barcelona, víctima de la Covid-19. Ramon Torra de 73 anys, forner de professió i persona coneguda a Igualada, va destacar en la seva joventut en la pràctica del ciclisme de competició. Va establir el record de l’hora al velòdrom del Xipreret, l’any 1967, amb la marca de 37,416 kms. Al 1969 va proclamar-se campió de Espanya a Madrid, en l’especialitat de velocitat en pista. I fou preseleccionat i convocat al 1971 a les concentracions pels Jocs Olimpics de l’any 1972.

Destacà també en l’àmbit de l’aeromodelisme on fou pioner en diferents consecucions, fins llavor inèdites, -al 1982 amb l’aparell més gran fins llavors, i fent volar helicopters a la inversa- fets que li donaren reconeixement internacional i portades en les revistes especialitzades.

Els seus coneixement autodidactes d’informàtica, els aplicà en programes d’ajuda als malalts de diabetes –malalatia que ell patia des de feia molts anys- . El seu estudi i programa Glucosa Control va merèixer reconeixement arreu del món i, entre moltes d’altres, li va ser atorgada la Condecoració Hadergon, a Paris, l’any 1973. Va ajudar a través del seu programa, de manera generosa, a milers de persones. Donà conferències a hospitals, institucions mèdiques, universitat i congressos especialitzats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*