Inici Llibres Mor el pare literari de ‘Wilt’, l’escriptor britànic Tom Sharpe

Mor el pare literari de ‘Wilt’, l’escriptor britànic Tom Sharpe

COMPARTIR

[Img #7891]L’escriptor britànic Tom Sharpe ha mort durant la matinada del dimecres 5 de juny a l’edat de 85 anys a causa d’unes complicacions de la diabetis, malaltia de la que patia feia anys i que en els últims dies l’havia deixat en estat de postració. Tom Sharpe, nascut a Londres l’any 1928, residia des de l’any 1995 a Llafranc, al Baix Empordà. L’escriptor, autor del famós personatge humorístic, el professor Henry Wilt, havia tingut greus problemes de salut des de l’any 2004 i sempre va afirmar que estava molt agraït al sistema sanitari català, que li havia salvat la vida.

Especialitzat en narrativa humorística, entre les seves obres més conegudes hi ha ‘Wilt’, publicada l’any 1976, va ser adaptada al cinema el 1989. A partir d’aquest primer èxit editorial i cinematogràfic, la narració va tenir diverses seqüeles, com ‘Wilt, els alternatius i els terroristes’ (1979), ‘Wilt, més que mai’ (1985), ‘Wilt s’ha perdut’ (2004) i l’últim, ‘L’herència de Wilt’ publicada l’any 2010. També cal destacar l’obra literària publicada el 1996, ‘L’ovella negra’, editada abans en català i castellà que en anglès. Altres títols de la seva bibliografia són: ‘Assamblea sediciosa’, ‘Exhibició impúdica’, ‘Una princeseta amb problemes’, ‘ Vicis ancestrals’ o ‘Grope’.

La cerimònia d’enterrament de l’escriptor britànic es farà a Palafrugell, i després les seves cendres es repartiran entre la localitat gironina, Cambridge i Sunderland

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*