Inici Destacats Mor al Brasil la missionera igualadina Montserrat Vives i Vidal

Mor al Brasil la missionera igualadina Montserrat Vives i Vidal

COMPARTIR

Aquest dimarts ha traspassat a São Paulo (Brasil) la missionera igualadina Montserrat Vives i Vidal, a l’edat de 91 anys i després de tota una vida de servei al país sudamericà.

Nacuda a Igualada el 1930. Va ser alumne del Col·legi de les Mares Escolapies. Als anys 40, després de veure i visitar diferents institucions va decidir ingressar a la congregació de les Franciscanes Missioneres de Maria juntament amb unes amigues seves també igualadines. Va passar els anys de noviciat a Pamplona i Burgos i va ser destinada a les Missions que aquesta Congregació tenen al Brasil. Allí va estar a Marilia i mes tard a Manaus on va desenvolupar una tasca apostòlica i social important. Va crear la “Comunitat del Niño Jesus” que contava amb una gran sala per fer-hi activitats esportives i professionals al costat d’una església de les mateixes dimensions amb grans finestrals. També va aconseguir un gran solar on els nois juguen al futbol i altres esports.

Eren els temps dels agermanaments entre pobles i entitats. En aquest cas, ja fa molts anys es va constituir l’agermanament entre la Parròquia on ella vivia i la de la Sagrada Família d’Igualada en aquell moment regida per Mn. Jaume Serra. Aquest agermanament va comportar una col.laboració econòmica per la tasca que la germana Montserrat estava portant a Manaus.

Fa dos anys es van complir els 50 anys dels seus vots perpetus que també va voler venir a celebrar a Igualada.

La seva voluntat era ser enterrada al Brasil. El proper dissabte 6 de novembre a les 5 de la tarda s’oferirà una missa funeral a l’església parroquial de la Sagrada Família.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*