Inici Destacats Montbui viu fins diumenge la Fira de la Multicultura amb l’estrena d’un...

Montbui viu fins diumenge la Fira de la Multicultura amb l’estrena d’un espai medieval

COMPARTIR

Fins el proper diumenge Montbui viurà una nova edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç, el tradicional certamen festiu i comercial que es celebra a l’entorn del Primer de Maig, el Dia del Treballador.

Divendres es lliuren els Premis Bou corresponents a 2017 i 2018

Aquest divendres es lliuraran els Premis Bou corresponents a 2017 i 2018, en el marc de la Fira de la Multicultura i el Comerç. La gala, que estarà amenitzada pel duet “Welcome Duo”, retrà també homenatge pòstum a la figura de Salvador Vázquez Hernández, qui fou soci fundador de la Unió Esportiva Sant Maure i exregidor municipal, i que ens va deixar a finals de 2017.

A la categoria individual, opten al Premi Bou Maria Dolores Márquez, integrant de la Comissió de Festes i de Reis del Nucli Urbà, d’entitats com “Artesanas de Corazón” i persona sempre implicada voluntàriament en la vida associativa del municipi.

També hi opta Manel Montiel Chacón, president de “Som Poble” i responsable durant molts anys de l’Associació Inama. Se li reconeix la seva tasca de dinamització en l’àmbit de la integració social al municipi i també l’organització d’activitats solidàries.

El tercer finalista és Oriol Solà Prat, escriptor montbuienc originari del nucli del Saió, que va escriure a finals del 2017 el llibre “L’Escola del Saió: retalls d’un projecte educatiu singular”, una obra literària que posa de relleu el paper de les escoles rurals en un període molt important de la nostra història.

I també opta al Premi Bou individual Maria José Balboa, responsable de l’AMPA de l’Escola García Lorca durant els darrers nou anys. És finalista per la seva tasca de dinamització de l’AMPA.
Pel que fa a la categoria Premi Bou a l’entitat de l’any, són finalistes l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic, que celebrarà el centenari del seu naixement. L’Ateneu continua sent eix vertebrador de la vida associativa al Nucli Antic montbuienc.

També és finalista el Club Futbol Sala Montbui, entitat que realitza activitats integradores, formant un grup de futbol sala adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la col·laboració de la Fundació Privada Àuria.

L’Hoquei Club Montbui (a través de la seva secció de patinatge artístic, un projecte clarament inclusiu i de foment de l’esport femení) és finalista d’aquesta categoria. Cal recordar que aquesta entitat tot just celebra enguany el seu vintè aniversari.

I també opta al premi el Casal de la Gent Gran de Montbui, per la continuada oferta de tallers i cursets que promou l’entitat. La tasca de coordinació i seguiment dels tallers va a càrrec dels membres de la junta, de forma totalment altruista.

Pel que fa al Premi Bou a l’activitat de l’any, els finalistes són els següents:

El Club Futbol Sala Montbui és finalista per la seva tasca d’integració social a través del futbol sala, amb la creació d’un grup de futbol sala amb la col·laboració de la Fundació Privada Àuria (FAP).

També opta al premi el 50è aniversari de la Parròquia Sant Maure, celebrat durant el 2018 amb moltes propostes. Cal destacar que es va fer un document de 50 fulls resumint les activitats més importants de la parròquia, també una exposició de fotografíes dels diversos grups més actius, entre d’altres actes.

És candidat el projecte “Magatzem Logístic dels Aliments”, que coordina l’entitat montbuienca “Artesanas de Corazón”. Es tracta del servei inaugurat el 3 de desembre de 2018 que centralitza les tasques de recollida, registre, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts de la comarca de l’Anoia.

I també opta al guardó la Unió Esportiva Sant Maure, històric club de futbol montbuienc, per l’organització de nombroses activitats realitzades per commemorar el seu 50è aniversari.

Per cloure el capítol de finalistes, opten al guardó del Premi Comarcal les següents propostes:

En primer lloc opta al guardó la Mostra de Teatre d’Igualada. Es tracta d’una fira estratègica en el sector del teatre infantil i juvenil a Catalunya, durant 30 edicions realitzades amb un nivell d’excel·lència.

També és candidata l’Associació Cultural Camp del Rei de Vilanova del Camí, com a entitat que dinamitza la vida associativa i cultural i per la preparació d’esdeveniments com Carnestoltes o Festa Major.

Opta al Premi Comarcal també el Grup Candeler Òdena-Igualada. Es tracta d’un grup de voluntàries que realitzen el projecte “Polseres Candela”, per a la recerca del càncer infantil. Està format per persones altruistes i solidàries, que treballen en aquest projecte colze a colze amb l’Hospital Sant Joan de Déu.

I el quart finalista és el Club Atlètic Igualada, per la seva important tasca de difusió de l’esport de l’atletisme arreu de la comarca de l’Anoia. El CAI, que compta amb una escola d’atletisme molt important, organitza a Montbui la Pujada a La Tossa i també la Mitja Marató de l’Anoia.

Recepció oficial a les autoritats dels municipis germans
Aquest proper divendres a partir de les sis de la tarda tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament una recepció oficial a les autoritats dels municipis germans.

Tres dies de Fira i Mercat medieval al Passeig Catalunya

Enguany un dels plats forts d’aquest certamen serà l’organització d’una Fira i Mercat Medieval que omplirà d’èpica i de cavallers el Passeig Catalunya. Es tracta d’una proposta novedosa que permetrà guanyar un nou espai ple d’activitats que traslladaran als visitants a una atmosfera medieval, amb recreacions històriques i elements medievals.

La Fira i Mercat medieval inclourà exhicions de cetreria, tallers, llegendes, escenes recreades, música, desfilades, concursos, etc. Tot amanit amb una decoració que farà que Montbui retorni a l’esperit de l’Edat Mitjana.

Un dels plats forts serà la celebració d’un Gran Torneig Medieval de Justes a Cavall, on es podran veure proves d’habilitat, combats cos a cos, etc, dissabte a partir de les set de la tarda, al Passeig Catalunya.

Diumenge a dos quarts de set de la tarda, també al Passeig Catalunya es celebrarà el “Gran Torneig Medieval de Justes a Cavall”, un espectacle obert a tothom.

8ª Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, enguany dissabte

Una de les propostes consolidades de la fira de maig montbuienca és la Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, que tindrà lloc el proper dissabte de maig. Enguany l’activitat canvia de dia i d’escenari. Es durà a terme al lateral de la carretera de Valls, en lloc de MontMercat com en anteriors edicions, i també s’ha canviat de dia (s’ha passat de diumenge a dissabte per intentar afavorir una major participació en coincidir amb menys proves similars).

Per participar en aquesta vuitena Trobada de Motos i Cotxes Clàssics de Montbui cal inscriure’s, tot pagant un preu de 5 euros, que dóna dret a una visita guiada pel Rec del Comú del Nucli Antic i també a un vermut, en acabar de fer el recorregut.

Els participants sortiran amb els seus vehicles a les 10 del matí i tornaran a la carretera de Valls pels volts de dos quarts d’una.

Cal destacar que durant el dissabte al matí s’organitzarà també una xocolatada a la Plaça de l’Ajuntament, una ballada de sardanes amb la cobla “Genisenca, els amics genisencs” i també, al punt de les 12 del migdia, s’organitzarà una gran Desfilada pel Passeig Catalunya i el Boulevard.

Una de les activitats de germanor serà l’arrossada que s’organitzarà a MontMercat el mateix dissabte a dos quarts de 3 de la tarda.

8ª Trobada Cultural, dissabte, amb grups dels municipis agermanats

Cal destacar que el proper dissabte a partir de les cinc de la tarda tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament de Montbui la vuitena Trobada Cultural, que comptarà amb les actuacions de grups representantius de dos municipis agermanats amb Montbui, en concret el grup “Coros y Danzas Las Gramas” de Mata de Alcántara i el grup “La Alegría”, de Iznájar.

En l’àmbit cultural cal destacar que els Dracs i Diables de Montbui organitzaran una actuació amb foc el proper dissabte a les 21.30 hores al Boulevard, i també dissabte finalitzarà la jornada amb un concert del cantant anoienc Carlos Gómez a la Plaça de l’Ajuntament.

Diumenge, una jornada amb activitats per a tothom

El diumenge a partir de les 10 del matí s’organitzarà una “Masterclass” a càrrec d’Eva Copoví a la Plaça de l’Ajuntament. També es farà la trobada-mercat d’antiquaris i brocanters i s’organitzarà un circuit de karts elèctrics per a la mainada. A les 12 del migdia, tindrà lloc una Trobada Cultural amb l’actuació dels Falcons de Capellades a la rotonda del Bou.

Concert final de fira, amb “Café Quijano”
El grup de Lleó “Café Quijano”, un dels abanderats del pop espanyol de primers d’aquest segle XXI, serà enguany l’encarregat de cloure la Fira de la Multicultura i el Comerç amb un concert amb entrada lliure i gratuïta, el qual es durà a terme el proper diumenge 5 de maig a partir de les 9 de la nit. “Café Quijano” és el grup responsable de temes com ara “La lola”, “La taberna del Buda”, “Nada de ná”, entre d’altres, i és un dels grups referents de l’anomenada generació d’or del pop espanyol.

Afectacions viàries

Amb motiu de la Fira de la Multicultura i el Comerç que es durà a terme fins diumenge a Montbui es procedirà al tancament al trànsit de vehicles entre les 8.45 hores del dissabte 4 fins a les 2.30 hores del diumenge 5 de maig i també entre les 8.45 hores del diumenge 5 fins a les 00.00 hores del dilluns 6 de maig. El tall es produirà en el tram comprès entre la rotonda del Bou i la cruïlla amb el carrer Santa Anna.

També es durà a terme el tall al trànsit del tram de boulevard comprès entre la Rotonda del Bou i el carrer Sant Bartomeu aquest proper dissabte entre les 11.30 i les 13.00 hores.

Cal destacar que el mateix dissabte al matí, amb motiu de la Trobada de Cotxes i Motos Clàssics es tallarà el trànsit de la Crta de Valls des del núm. 2 (entrada població) fins el carrer Sant Bartomeu, només en sentit Valls (entre les 6.30 i les 15.00 hores).
Per tant, des de la Policia Local de Montbui es demana a la població previsió i que puguin fer ús d’itineraris alternatius, expecialment els eixos d’accés a Igualada per carrer del Pont (Palanca) i Passeig Almeria (eix La Mercè, pont Vista Alegre).
De la mateixa manera, el recorregut que haurà de realitzar el bus urbà serà el següent:

Direcció Igualada: C. del Pont – Trav. del Pont – c. Parlament incorporació a ctra. de Valls. Les parades del bus de Ctra. Valls. núm. 75 (Bar Giorgio), quedarà fora de servei . Resta habilitada la parada de Crta de Valls, 1-3 (Caprabo) i la de Crta de Valls 43 (Grup 2 calçats, excepte entre les 11:30 i 13:00 de dissabte 4, recorregut pel carrer Santa Maria i ctra. de Valls).

Direcció Nucli Antic: L’entrada d’Igualada per accedir al c. Del Pont o Nucli Antic, el recorregut que haurà de realitzar es per C.La Mercè. Restant com a parades provisionals la situada a C. Igualada cruïlla Ps. Espanya i la parada del c.del Pont núm.62. Restaran anul.lades les parades de Crta de Valls, 2 ,Crta de Valls, 32 (Rotonda del Bou) i crta de Valls, 60.

FER UN COMENTARI

*