Inici Societat Montbui tindrà un parc fluvial a la llera del riu Anoia

Montbui tindrà un parc fluvial a la llera del riu Anoia

COMPARTIR

L’Ajuntament de Montbui va aprovar el passat 22 de desembre per Ple Extraordinari i sense cap vot en contra (amb el vot favorable dels regidors del PSC i el del regidor d’ERC, i amb l’abstenció dels regidors de Veïns amb Veu i el de la regidora d’ICV) el pressupost de la corporació per a l’any 2018 que puja a 9’7 milions d’euros comptant tots els organismes amb participació municipal. Es tracta d’un pressupost marcadament social, on també tenen molta importància les inversions que es preveuen i per a les quals s’han pressupostat 2’6 milions d’euros.

Cal destacar com a partida principal en aquest apartat el projecte de Parc Fluvial i endegament del riu Anoia, un ambiciós projecte que permetrà crear un espai lúdic i d’oci, un gran pulmó verd just en l’entrada del Nucli Urbà, amb 80.000 metres quadrats, i que connectarà la trama urbana amb la futura via blava que discorrerà de forma paral·lela al riu Anoia en tot el seu recorregut per la Conca d’Òdena.

La primera fase de la construcció de la Residència de la Tercera Edat, que estarà en un solar municipal situat entre la carretera de Valls i el Parc de la Solidaritat és un altre dels projectes pels quals ja es planteja una partida econòmica. Durant aquest proper 2018 aquesta actuació ha de rebre un impuls definitiu.

Un altre dels projectes més destacats serà la realització d’una via verda (camí de connexió) entre el Nucli Urbà i el Nucli Antic del municipi. Es tracta d’un ambiciós projecte que permetrà millorar la connexió entre tots dos nuclis, i facilitar un trajecte que actualment molts veïns del municipi i visitants realitzen a través de camins. Durant l’any 2018 també es duran a terme actuacions pendents d’executar i que ja estaven pressupostades en l’exercici de 2017 com el projecte d’urbanització del carrer Sant Jaume i la remodelació de la Plaça del Pi.

Com explica l’Alcalde de Montbui Teo Romero “el de 2018 és un pressupost molt ambiciós, de prop de 10 milions d’euros, amb 2’6 milions d’inversió en projectes i actuacions de millora”. L’alcalde recorda que “només una petita part d’aquestes inversions es pagaran amb fons propis. La gran majoria de la inversió serà possible a través de subvencions. Continuem apostant per mantenir i millorar els serveis als ciutadans, per aconseguir espais públics dignes i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

L’Ajuntament, amb una salut econòmica “molt bona”

L’Ajuntament de Montbui finalitzarà l’any 2017 amb una magnífica salut econòmica, segons el govern municipal. Durant aquests últims mesos, la contenció i rigorositat en la gestió, afegida a l’ingrés de les quantitats pendents per part de la Generalitat de Catalunya en matèria de Llei de Barris han fet que el deute acumulat per la institució baixi fins a tres vegades menys que la quantitat deguda per l’Ajuntament fa tan sols dos anys, quan no es feien efectius els pagaments pendents de la Generalitat.

Durant el 2016 ja es van fer efectius alguns pagaments i va descendir aquest índex d’endeutament, però durant aquests últims mesos s’han fet els pagaments de quantitats més importants per part de la Generalitat de Catalunya. Parlant en termes interanuals, entre l’1 gener de 2017 i el 31 de gener de 2017 el deute del Ajuntament s’ha reduït en més de la meitat. La previsió és acabar 2017 amb un deute viu acumulat de 1’7 milions d’euros, molt per sota dels 3’7 milions de 2016 i encara molt menor si es compara amb els 5’2 milions d’euros de deute viu que hi havia en 2015. I la previsió és que aquesta xifra pugui seguir baixant durant el 2018 si es compleixen els objectius d’execució pressupostària. En termes de percentatge del deute, la previsió és que aquest deute viu percentual estigui per sota del 20 per cent en finalitzar l’any 2018.

Per tot això l’Alcalde de Montbui Teo Romero reitera “tal com vam dir en el seu moment la salut econòmica de l’Ajuntament era i és molt bona. Els pagaments d’altres administracions van trigar a arribar, però van arribar tal com havia de ser, ja que estaven compromesos i era qüestió de temps”. L’Alcalde de Montbui recorda que “l’important és gestionar amb rigor i no estirar més el braç que la màniga. Durant els nostres anys de gestió hem fet de la gestió responsable la nostra senyal d’identitat, i això ho apliquem a la manera de gestionar tots els serveis que tenim en el nostre municipi”.

FER UN COMENTARI

*