Inici Societat Montbui tanca la seva “Setmana de les Arts”

Montbui tanca la seva “Setmana de les Arts”

COMPARTIR

Santa Margarida de Montbui ha celebrat durant els darrers dies una nova edició de la “Setmana de les Arts”.

Gala de reconeixement als docents que es jubilen enguany, l’acte més destacat

L’activitat protocolària més destacada va ser l’acte de reconeixement als docents que enguany es jubilaven, i que es va dur a terme el passat dijous 8 de juny a Mont-Àgora.

Durant l’acte, celebrat a la sala petita de Mont-Àgora, i al qual van assistir una seixantena de persones, es va retre homenatge a diferents professionals de l’educació que enguany s’han jubilat, com ara Maria Mercè Gabarró (professora de l’Institut Montbui) i Marisol Ortega (mestra de l’escola Antoni Gaudí). Ortega no va poder acollir a la Gala, i va recollir el guardó en el seu nom la directora del centre, Mari Carmen Roldán-.

D’igual manera, es va homenatjar a les AFA de les escoles Montbou, García Lorca i Antoni Gaudí. L’Alcalde en funcions Jesús Miguel Juárez i la regidora d’Educació, també en funcions, Coral Vázquez, van ser els encarregats de lliurar les plaques conmemoratives a les persones homenatjades.

Les autoritats van posar de relleu en els seus discursos la importància dels diferents actors que integren la comunitat educativa a Santa Margarida de Montbui, i que treballen per aconseguir la millor educació als centres públics del nostre municipi.

Va presentar la gala el periodista local Óscar López. El monoleguista Edu Mutante va tancar l’acte amb una actuació molt divertida i irreverent.

Canvis emocionals en els infants d’avui en dia, amb Carles Parellada

Dimecres passat al vespre es va realitzar a la Sala Petita Mont-Àgora un altre dels actes educatius més destacats, una xerrada a càrrec de Carles Parellada. En Carles Parellada és codirector de les formacions de pedagogia sistèmica a Catalunya (Institut Gestalt, UAB, URV), de la Xarxa de Pedagogia Sistèmica, i de Connexions. Parellada, mestre i terapeuta familiar va parlar sobre estratègies i pautes per conèixer com han canviat emocionalment els infants durant els darrers anys, en una conferència interessant i ben valorada pel públic present.

Les diferents modalitats artístiques, protagonistes

A més de la gala i de la conferència de Carles Parellada, les diferents modalitats artístiques van ser protagonistes a Mont-Àgora. Així, durant els darrers dies es va celebrar un espectacle d’animació infantil a càrrec de Marcel Gros, un concert a càrrec dels/les alumnes de l’Institut Montbui (“Sons de Festa Major”), un concert de l’orquestra de violins i violoncels a càrrec dels/les alumnes de segon de Primària, l’activitat “Fem Teatre” a càrrec dels alumnes de cinquè curs de les escoles del municipi. Un dels actes més destacats va ser la representació de l’obra de teatre “La família (im) perfecta”, a càrrec del Grup de Teatre Institut Montbui, que es va poder divendres i dissabte passats, a Mont-Àgora. Va finalitzar la “Setmana de les Arts” l’espectacle infantil “La casa més petita”, adreçat a infants de segon, tercer, quart i cinquè de Primària de les escoles del municipi, i que es va dur a terme a la Sala Gran Mont-Àgora.

La Setmana de les Arts ha estat organitzada per l’Ajuntament montbuienc, amb el suport dels centres educatius del municipi, les seves respectives AFA’s, i ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*