Inici Destacats Montbui tanca una participada Fira de la Multicultura i el Comerç

Montbui tanca una participada Fira de la Multicultura i el Comerç

COMPARTIR

Diumenge passat va finalitzar una nova edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç de Montbui. En aquesta ocasió va ser el grup de pop “Café Quijano” l’encarregat de posar la cloenda a la Multicultura, en un concert on hi van assistir prop de 4.000 persones. El grup lleonès va oferir el millor del seu repertori, incloent-hi els clàssics com la conegudíssima cançó “La Lola” i també alguns dels seus temes més actuals. El concert dels germans Quijano, que va omplir el Boulevard, va ser el darrer dels actes d’una Multicultura molt participada i on enguany va sobresortir un dels elements novedosos: el Mercat i Fira Medieval ubicats al Passeig Catalunya, i que van transportar els montbuiencs i visitants en el temps.

1200 persones gaudeixen de la Passarel·la del Comerç

Dimecres passat, dia 1 de Maig, va tenir lloc una de les activitats més importants del programa d’activitats d’enguany de la Fira de la Multicultura i el Comerç: la Passarel·la del Comerç. La Sala Auditori de Mont-Àgora va omplir-se de gom a gom en els dos passis, amb les grades retràctils recollides (fet que augmenta l’aforament). Van ser dues sessions de 140 minuts de durada cadascuna, on es van encabir 25 monòlegs, 25 projeccions i 25 coreografies diferents.

Els establiments de la UEM que van prendre part en aquesta Passarel·la d’enguany van ser Esports Garcia, Consum Charter, Diverevent, Reparació d’automòbils Bòria, Llucià Joiers, Cal Pepe, Gonzalo, Perruqueria Lely, Seymar, Valls Òptics, Montse Balada, Finques Montbui, Perruqueria Petty Look, Therana, CTM terapias Montbui, Sweet In, Grup 2, Bar La Bellota, Perruqueria Alnoi, El Coixí, Pesca Salada, Autoreparacions Agustín, El Racó de la Judit, Montfruit i Peixos Dueñas.

1200 persones (600 a cada desfilada) van poder veure l’espectacle que mostra els productes i serveis del comerç de proximitat, conduït de forma magistral per la monoleguista local Silvia Latorre, qui va tornar a aconseguir el reconeixement del públic, demostrant la seva habilitat i versatilitat en un format que dóna molt joc i que fa molt atractiu l’esdeveniment.

Cal destacar el gran treball de l’equip de coreografia, format per Sara Ramos i David García, i la implicació de més d’un centenar de voluntaris i voluntàries (models, personal de “backstage”, grup de ball Urban Essence Dance School), etc. També cal remarcar la col·laboració en tasques de maquillatge de “Mary Kay, consultores de bellesa independents”, així com la tasca de perruqueria de Marta Romero.

La Passarel·la, amb monòlegs, projeccions i coreografies individualitzades, va ser molt ben valorada pel públic assistent. Com explica la regidora d’Administració, Economia i Participació, Elisabet Tamargo “enguany s’ha batut el rècord de comerços participants, arribant-se a una xifra molt destacada com són 25 establiments. Vull agrair la tasca de totes les persones que han fet possible la passarel·la: a la UEM, als comerços, als voluntaris, a les persones del backstage, al personal de Brigada i als tècnics municipals. Ha estat un treball de conjunt que valorem de forma molt positiva”. Precisament va cloure la Passarel·la amb el lliurament de diplomes commemoratius als comerços participants per part de l’Ajuntament montbuienc, representat per l’Alcalde Teo Romero i per la mateixa regidora Elisabet Tamargo. També es va reconèixer amb sengles rams de flors, tant de l’Ajuntament com de la Unió d’Establiments de Montbui (UEM) la tasca de la presentadora Silvia Latorre i la dels coreògrafs Sara Ramos i David García.

Lliurats els 18ns Premis Bou

Divendres passat va tenir lloc a la Sala Auditori Mont-Àgora, davant unes 250 persones, l’acte de lliurament dels 18ns Premis Bou, corresponents als anys 2017 i 2018. Els Premis Bou tenen com a objectiu el reconeixement a aquelles persones i entitats que han treballat durant aquest període per la dinamització de la cultura i del teixit associatiu montbuienc.

La gala va ser presentada per dues representants de la Unió d’Establiments de Montbui, Roser Valls i Encarna González. Com marca la tradició, la presentació va a càrrec de representants d’una de les entitats guanyadores de l’anterior edició.

A nivell musical va amenitzar el lliurament de guardons el duet de ball “Welcome Duo”, format pels ballarins Armando i Edel, que van fer les delícies dels assistents amb un repertori divertit i molt treballat.

L’acte de lliurament va comptar amb la presència de la Pubilla de Montbui Imma Espinar i de la Segona Dama d’Honor Anaïs Holgado. Es van poder veure diferents projeccions àudiovisuals a la pantalla gran de Mont-Àgora explicatives de la tasca de cadascun dels homenatjats.

El Premi Bou Individual va ser per a Loli Márquez, persona molt estimada a Montbui per la seva gran contribució a la Comissió de Festes Nucli Urbà. També per la seva tasca a la Comissió de Reis, i a altres entitats com “Artesanas de Corazón”. Els finalistes d’aquesta categoria van ser Manel Montiel, María José Balboa i Oriol Solà. L’Alcalde Teo Romero va fer el lliurament del guardó a la guanyadora.

Pel que fa al Premi Bou a l’Entitat de l’Any, el guardó va ser per l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic, que enguany celebrarà el seu centenari. Van ser finalistes en aquesta categoria el Futbol Sala Montbui, l’Hoquei Club Montbui i el Casal de la Gent Gran de Montbui. La regidora de Cultura Montse Carricondo va ser l’encarregat de lliurar el guardó a la representant de l’Ateneu.

El Premi Bou a l’Activitat de l’Any el va guanyar la Unió Esportiva Sant Maure, per la commemoració del seu 50è aniversari. L’entitat maurista va ser escollida pel jurat per davant del Futbol Sala Montbui, el 50è aniversari de la Parròquia Sant Maure i el Magatzem Logístic dels Aliments de l’entitat “Artesanas de Corazón”. El regidor de Territori i Comunicació Josep Lluís González va ser l’encarregat de lliurar el guardó al president de l’entitat maurista Jordi Segura i al directiu Antonio Velasco.

El Premi Bou Comarcal va ser per a La Mostra d’Igualada. La tradicional fira de teatre infantil i juvenil de la capital igualadina es va endur el primer guardó, superant als altres finalistes: Associació Camp del Rei de Vilanova del Camí, Grup Candeler Òdena-Igualada i Club Atlètic Igualada. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada Pere Camps i el fins ara director de Mostra Igualada Pep Farrés van rebre el guardó de mans de la regidora d’Administració, Economia i Participació Elisabet Tamargo.

Un dels moments més emotius de la gala va ser el lliurament d’una menció a títol pòstum a qui fou soci fundador de la Unió Esportiva Sant Maure, i persona molt important a diferents entitats del municipi (entre els anys 60 i el 90 del segle passat), Salvador Vázquez (qui també fou regidor a l’Ajuntament). La vídua i els fills de Salvador Vázquez van recollir de mans de l’Alcalde Teo Romero el Premi Bou a títol pòstum, com a mostra de reconeixement de la comunitat per la tasca realitzada.

Va cloure l’acte el batlle montbuienc, que va lloar la tasca tant dels guanyadors com dels finalistes i va remarcar la importancia que té per a Montbui “la promoció del civisme i la cultura, i els valors del treball voluntari en favor de la comunitat”. Romero va assenyalar que “a Montbui continuem treballant sempre potenciant l’educació i la cultura com a eixos estratègics”. El batlle també va tenir paraules per a les autoritats de Mata de Alcántara i Iznájar assistents a la Fira: “qui perd els orígens, perd la identitat, i nosaltres hem demostrat durant tots aquests anys que hem cuidat els vincles amb els nostres municipis germans”

El Mercat i la Fira Medieval, un èxit de públic

Un dels plats forts d’aquesta Fira de la Multicultura va ser la transformació del Passeig Catalunya en un Mercat i Fira Medieval durant tres dies. Malgrat que el divendres 3 la meteorologia va condicionar alguna de les activitats, petits i grans van poder gaudir amb les propostes continuades que s’hi desenvolupaven: recreació d’escenes medievals, tallers, titelles, exhibicions,

cetreria, nomenaments reials, desfilades, tot sempre a un ritme frenètic i on els elements de percusió tenien un destacat protagonisme…Sens dubte les activitats més ben valorades van ser els tornejos de justes celebrats tant dissabte com diumenge a la tarda i les desfilades, amb gran presència de xanquers, joglars, trobadors, etc. Els cavallers van fer-se seu el Passeig Catalunya durant tres dies absolutament espectaculars.

La massiva afluència de visitants a la Fira Medieval, tant dissabte com diumenge, a totes hores, mostren l’èxit d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Montbui amb la col·laboració de l’empresa Culthisme.

Recepció a les autoritats de Mata de Alcántara i Iznájar

Divendres passat a la tarda va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Montbui l’acte oficial de recepció a les autoritats dels municipis germans de Mata de Alcántara (Cáceres) i Iznájar (Córdova). En aquesta ocasió no van poder assistir membres de la Corporació d’Alcaudete, habituals d’aquest durant els darrers anys a la Fira. L’Alcalde Teo Romero va voler agrair el clima de germanor i companyonia que presideix la relació de Montbui amb tots els seus municipis germans.

En aquesta ocasió van ser a Montbui l’Alcalde de Mata de Alcántara Luis Amado Galán i els regidors d’Iznájar Piedad Dolores Campillos i David Padilla. Tant el batlle montbuienc com el mateix Alcalde de Mata de Alcántara van remarcar la importància dels vincles entre ambdós municipis i la fortalesa d’aquest agermanament que va camí del seu 25è aniversari. També la regidora d’Iznájar Dolores Campillos va remarcar el clima de germanor i bona sintonía amb l’Ajuntament de Montbui. Va cloure l’acte un petit lliurament d’obsequis entre les diferents delegacions i una foto de conjunt amb tots els assistents.

Cal remarcar que una de les activitats destacades d’aquesta Fira de la Multicultura i el Comerç va ser la projecció, dijous passat, a la sala petita de Mont-Àgora d’una projecció audiovisual sobre la famosa “Procesión a la Virgen de la Piedad de Iznájar”.

Inaugurada l’exposició “Escola García Lorca, 50 anys educant”

Una de les activitats destacades de la Fira de la Multicultura d’enguany va ser la inauguració, dijous passat de l’exposició fotogràfica que recull els 50 anys d’història de l’escola García Lorca, a través d’imatges representatives amb diferents promocions d’alumnes, mestres, representants de l’AMPA, etc. A les imatges es pot comprovar l’evolució del centre, així com el pas de persones que van deixar petjada des de l’any 1969.

La inauguració va comptar amb la presència de la directora de l’escola Montserrat Oliva, així com la del batlle montbuienc Teo Romero.

8ª Trobada de Clàssics

Dissabte passat al matí va tenir lloc la 8ª Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, amb una participació similar a la d’anteriors edicions (una trentena de vehicles). Enguany l’activitat canviava de dia i d’escenari, ubicant-se al tram inicial de la carretera de Valls (fet que va produir diversos talls de circulació). Els participants es van anar ubicant al lateral de la carretera de Valls des de primera hora del matí. A partir de les 10 del matí van sortir amb els seus vehicles i van tornar a Montbui pels volts de la una de la tarda.

Durant el trajecte els participants van aturar-se a l’Espai Rivalcan del Nucli Antic i també van poder fer una petita visita turística al Rec del Comú del nucli històric montbuienc.

En cloure l’activitat els presents van poder gaudir amb un aperitiu de cloenda, celebrat a la Plaça Patrocinio Sevilla.

Molta activitat cultural durant els diferents dies de Fira

La Fira de la Multicultura va permetre gaudir de diferents activitats de cultura popular i tradicional.

D’entrada, dijous passat el grup local “Els Trobadors de Montbui” omplien la Sala Petita de Mont-Àgora amb un concert on van tocar el bo i millor del seu repertori.

Dissabte al migdia era la Cobla Genisenca l’encarregada de portar el ball de la sardana fins a la Plaça de l’Ajuntament.

També dissabte, però a la tarda, dos grups representants dels municipis agermanats amb Montbui serien els protagonistas a la Plaça de l’Ajuntament. D’una banda el “Grup Coros y Danzas La Gramas” de Mata de Alcántara, i de l’altre “La alegría de Iznájar”. El folklore tradicional de terres extremenyes i andaluses també va tenir cabuda a la Fira, de la mà d’aquests grups.

Va cloure el dissabte primer amb una actuació de foc de la colla local Dracs i Diables de Montbui al MontMercat i ja a la nit amb la música en concert del cantant anoienc Carlos Gómez.

El diumenge de bon matí es va organitzar una “Masterclass” a la Plaça de l’Ajuntament amb una vuitantena de participants. I, ja al migdia, van ser els Falcons de Capellades amb les seves espectaculars construccions els encarregats d’amenitzar la festa a la Rotonda del Bou.

FER UN COMENTARI

*