Inici Festes Montbui suma amb èxit nostàlgia i comerç

Montbui suma amb èxit nostàlgia i comerç

COMPARTIR

[swf object]Santa Margarida de Montbui va viure diumenge la seva segona edició de la Trobada de Cotxes clàssics, comerç i entitats. Enguany, l’eix temàtic de la trobada era la dècada dels 70 i, tot i que els cotxes eren d’antiguitat ben diversa –des d’un Citroën dels anys 30 a un Talbot de principis [Img #6922]dels 80- la música que ambientava el recinte de MontMercat i un grup d’animació transportava als visitants 40 anys enrere.

També ho feia una exposició al vestíbul de l’ajuntament elaborada a partir d’aportacions heterogènies de veïns i col•leccionistes. Fotografies del Montbui de l’època, còmics, joguines, bicicletes, tocadiscos, elements decoratius i una projecció amb spots publicitaris de la dècada dels 70. L’element més singular, un Jukebox rescatat del magatzem d’un [Img #6925]bar del municipi i que encara funciona. Això si, per fer-lo anar cal tenir a mà discos de vinil i monedes de 5 i 25 pessetes.

La jornada va arrencar amb un esmorzar popular amb “boutifarrada” per a tots els inscrits a la trobada, tant per als conductors com també per als acompanyants. A mig matí, els cotxes participants a la trobada [Img #6926]–prop de 50- van fer un recorregut entre el nucli urbà i el nucli antic de Montbui i també van recórrer alguns carrers d’Igualada.

Pels més petits, la trobada incloïa un taller per fer bombolles de sabó gegants. Després d’una primera demostració, desenes de nens i nenes van provar de fer ells mateixos aquestes bombolles de sabó gegants. Petits i no tan petits van gaudir també d’una exhibició eqüestre a càrrec de l’empresa ramadera JB.

Aprofitant la celebració d’aquesta concentració, MontMercat va acollir una trentena de comerços i entitats locals. I com cada primer diumenge de mes, a la zona també es van donar cita paradistes d’antiguitats, artesans i brocanters.

La trobada va tenir també dues vessants solidàries. Per una banda, el dinar va consistir en una [Img #6924]“Boutifarrada” a càrrec de l’entitat Montbui Solidari, que treballa per defensar els drets i llibertats del poble sahrauí. I per l’altra, durant tot el matí es va instal•lar una unitat ambulant per a donar sang. Aquesta darrera activitat es va dur a terme amb la col•laboració de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia.

[Img #6923]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*