Inici Societat ‘Montbui per una sanitat digna’ convoca una concentració per reclamar el retorn...

‘Montbui per una sanitat digna’ convoca una concentració per reclamar el retorn de serveis al CAP del municipi

COMPARTIR

El passat dia 21 de novembre es va celebrar una reunió amb la Directora del Servei d’Atenció Primària Anoia, la Directora del Servei Català de la Salut del sector de l’Anoia, la Directora del CAP de Montbui i responsables de diferents departaments del CAP de Montbui amb una representació de la Plataforma «Montbui per una sanitat digna», on membres de la plataforma van exposar les reivindicacions que des de fa un any s’estan fent al municipi per recuperar serveis que havíem tingut abans de la pandèmia i que ara es presten a Igualada o a Vilanova del Camí com és el cas de la pediatria.

La plataforma lamenta que la resposta «continua sent la mateixa que en reunions anteriors»: en el cas de la pediatria s’aposta per la centralització de la Conca en el nou centre que es farà a Igualada i mentres es prestarà a Vilanova del Camí. La resta de serveis com ginecologia i urgències cap de setmana i festius tampoc tornaran a Montbui. El servei de traumatologia podria quedar cobert amb un nou servei de fisioteràpia que començarà a funcionar properament.

La resposta de la plataforma va ser que no estaven d’acord en perdre serveis «i que els continuaríem reivindicant i que no estem disposades a permetre que s’hi jugui amb la salut de la gent».

Aprofitant la visita del President de la Generalitat Pere Aragonès al municipi l’endemà d’aquesta reunió, una representació del veïnat es vam concentrar davant l’Ajuntament per fer-li saber aquesta situació. La plataforma diu que Aragonès «ens va respondre que parlaria amb Salut».

Davant aquesta situació que troben «del tot discriminatòria i perjudicial per la població de Montbui» i assegurant que «la informació i estudis existents que coincideixen en que una atenció primària de proximitat pot evitar molts problemes de salut», la plataforma es continuarà mobilitzant. La propera mobilització serà el dimecres 30 de novembre a les 6 de la tarda davant del CAP de Montbui «per fer saber a les autoritats sanitàries corresponents que TENIM DRET A UNA ATENCIÓ PRIMÀRIA AMB TOTS ELS SERVEIS».

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*