Inici Societat Montbui reobre la llar d’infants ‘Montxic’, al nucli antic

Montbui reobre la llar d’infants ‘Montxic’, al nucli antic

COMPARTIR

Aquest dilluns ha reobert portes la tercera escola bressol pública de Montbui, la “Llar d’Infants Montxic”. Vuit nens i nenes, una educadora i una altra com a auxiliar, tornaran a donar vida a aquest equipament, l’antic consultori del Nucli Antic, i que s’ha transformat durant els darrers mesos per donar compliment a la reivindicació veïnal expressada en una consulta popular que es va celebrar l’any passat.

Cal recordar que 123 veïns i veïnes del Nucli Antic van participar en el procés per tal de decidir quin ús volien que tingués l’espai municipal on fins ara s’ubicava el consultori mèdic. 103 persones van votar perquè l’ús d’aquest espai passés a ser el d’una llar d’infants, mentre que 20 persones van apostar per mantenir el servei de consultori mèdic.

Amb aquesta legitimació, des del govern municipal montbuienc van treballar durant els darrers mesos per recuperar aquest servei d’educació infantil de zero a tres anys que ja s’havia donat en aquest nucli entre els anys 2008 i 2015. Aquest servei, dimensionat en aquell moment per acollir fins a 36 infants de 0 a 3 anys, va estar en funcionament fins a l’estiu de 2015. El govern municipal -llavors del PSC- va decidir tancar-la poc després de les eleccions municipals, el que va aixecar les protestes de les famílies usuàries i veïns del Nucli Antic. El govern va argumentar el tancament pel descens de matriculació i per la despesa de manteniment que suposava el centre quan les altres dues llars d’infants municipals, al nucli urbà, tenien places disponibles.

La nova Llar d’Infants Montxic ha estat possible després d’unes obres d’adequació necessàries, i ja ha superat les diferents inspecccions i disposa del permís del Generalitat de Catalunya. Està configurada com una llar d’infants rural, d’una sola aula, on es podria donar servei pedagògic i educatiu a una vintena d’infants.

La Llar d’Infants Montix tindrà la mateixa línia pedagògica que les altres dues llars públiques de Montbui, Llar d’Infants Santa Anna i Llar d’Infants L’Estel. Les llars d’infants montbuienques donen un servei de qualitat i atenen les necessitats educatives dels infants de zero a tres anys. Tenen un projecte pedagògic, unes programacions educatives i hi treballen professionals de l’educació: mestres i educadores infantils.

FER UN COMENTARI

*