Inici Societat Montbui reivindicarà els seus centres públics amb el ‘Fem més escola’

Montbui reivindicarà els seus centres públics amb el ‘Fem més escola’

COMPARTIR

Per setzena edició consecutiva Montbui organitzarà durant els mesos de març i abril el “Fem Més Escola”, un programa de difusió de la realitat educativa del municipi que es realitza anualment coincidint amb el període previ a les preinscripcions als centres educatius montbuiencs.

Enguany el “Fem Més Escola” mantindrà dues de les activitats més destacades de les darreres edicions, com la “Festa de l’Escola Pública”, que es farà el proper 17 de març a la Plaça de l’Ajuntament i també es durà a terme la “Gala a la Comunitat Educativa” el dimecres 20 de març, a la sala petita de Mont-Àgora. Enguany aquest “Fem Més Escola” inclourà dues destacades activitats que es realitzaran en el marc de la commemoració del cinquantè aniversari de l’escola Garcia Lorca: D’una banda, l’escola acollirà una Setmana Cultural del 5 al 8 de març on es faran nombroses activitats per commemorar aquesta efemèride, i de l’altra el dimecres 3 d’abril una taula rodona per commemorar els “50 anys de l’escola Garcia Lorca”. Aquest acte, moderat per Mireia Rubio, pretén ser un lloc de trobada i de record per a exalumnes del centre.

El programa del “Fem Més Escola” 2019 inclou també diferents jornades de portes obertes als centres educatius, diferents activitats per a la comunitat educativa com tallers de música, contes, teatre…Tammateix a la Biblioteca Mont-Àgora es duran a terme dos tallers: un de creativitat per crear objectes decoratius personalitzats “Taller creart: làmpada LED amb la teva inicial” i també un altre de lectura en família.

El “Fem Més Escola” és possible per la col·laboració entre l’Ajuntament de Montbui (regidoria d’Educació) i els diferents centres educatius del municipi: les llars d’infants L’Estel i Santa Anna, les escoles Antoni Gaudí, Montbou i García Lorca, l’Institut Montbui, la Biblioteca Mont-Àgora i Òmnium Cultural.

L’Alcalde montbuienc Teo Romero recorda que “el programa Fem Més Escola vol reivindicar el paper de l’educació pública i de qualitat al nostre municipi. Arribem a la setzena edició d’un projecte que va néixer arran les millores aconseguides en equipaments per reivindicar la tasca dels professionals de l’educació a Montbui. Avui en dia és molt important que continuem reconeixent i valorant la tasca de les persones que treballen diàriament en la formació i educació dels nostres infants”.

Teo Romero va recordar que “a Montbui garantim una educació pública de qualitat entre els 0 i els 18 anys. Sempre hem defensat i ho continuarem fent una educació pública que sigui la millor eina per anar construint una societat més justa i amb oportunitats per a tothom”. L’Alcalde va destacar que enguany dins el “Fem Més Escola” es celebraran importants activitats sobre el 50è aniversari de l’escola Garcia Lorca. Com comenta el batlle “és una xifra rodona, una efemèride molt important i que demostra la història que ha tingut aquest centre educatiu i aquestes 50 promocions de montbuiencs i montbuienques que van créixer i van rebre la millor educació en aquesta escola. La història de l’escola Garcia Lorca va lligada clarament a l’evolució i creixement del Nucli Urbà montbuienc. Viurem aquestes activitats entranyables i que suposaran sens dubte el retrobament amb persones que hi vam estudiar allà”.

Per finalitzar, Teo Romero va assenyalar que Mont-Àgora tornarà a acollir diferents activitats d’aquest “Fem Més Escola”, demostrant una vegada la seva importància “com a gran equipament cultural del nostre municipi, i un espai que permet també als nostres joves formar-se també en disciplines artístiques”.

FER UN COMENTARI

*