Inici Societat Montbui reconeix la seva comunitat educativa

Montbui reconeix la seva comunitat educativa

COMPARTIR

Santa Margarida de Montbui va celebrar dilluns a la tarda la primera Gala d’Homenatge a la comunitat educativa del municipi. L’acte, que es va celebrar a la sala petita del complex cultural Mont-Àgora, recuperava els reconeixements als professionals de l’ensenyament del municipi que s’havien fet en el marc del “Fem més escola” fins l’any 2015.

El regidor d’Ensenyament, Josep Palacios, va obrir l’acte reivindicant que “l’educació pública i de qualitat és la millor eina per garantir una igualtat d’oportunitats per a tothom, per fer una societat més justa i millor”.

El primer reconeixement va ser per la mestra de l’escola Garcia Lorca Amèlia Raposo, amb motiu de la seva jubilació. En recollir la placa commemorativa va agrair el suport de la comunitat i va recordar la seva arribada al municipi, el 1978. Raposo va recordar com “feiem classe a la cuina perquè hi havia tants nens que no hi cabien” en els dos centres que hi havia, el Garcia Lorca i l’actual IES. La mestra, que dona nom a una de les aules de la seva escola, va recordar també les acampades i manifestacions per aconseguir millores.

El professor de l’Institut Montbui Raúl Bueno va rebre un reconeixement amb motiu de la seva jubilació, que va agrair al centre, professors, alumnes i famílies. També va rebre un homenatge amb motiu de la seva jubilació Carmel·la Planell, qui va celebrar haver gaudit com a professora de Geografia i Història a l’institut montbuienc, on va incidir en fer que els alumnes coneguessin el seu entorn més proper.

El darrer homenatge de la gala va ser per l’Institut Montbui, que celebra vint anys de la seva obertura a l’edifici de l’antiga escola Sant Maure. La directora del centre, Montserrat Costa, va destacar com un dels aspectes positius de l’educació al municipi la unió i bona sintonia entre llars d’infants, escoles i insititut. Costa també va celebrar que l’Institut Montbui s’hagi convertit en l’institut de referència del municipi, amb la matriculació del 97% dels alumnes que surten de les escoles de primària de Montbui.

L’alcalde de Montbui, Teo Romero, va tancar l’acte felicitant els homenatjats i posant èmfasi en la unió de la comunitat educativa del municipi com una de les claus de l’èxit global. Romero va posar l’Ajuntament a disposició de l’educació i va reivindicar que el centre cultural Mont-Àgora, on es feia l’acte, era una peça més on el municipi “fa més escola”.

FER UN COMENTARI

*