Inici Societat Montbui reconeix la seva comunitat educativa

Montbui reconeix la seva comunitat educativa

COMPARTIR

El passat dimecres va tenir lloc la tercera edició de la Gala de la Comunitat Educativa de Montbui, una de les activitats més importants i destacades del 16è “Fem Més Escola”. Durant la Gala celebrada a la sala petita de Mont-Àgora, i a la qual van assistir una setantena de persones, es va retre homenatge a diferents professionals de l’educació que enguany s’han jubilat, com ara Montse Recio i Lidia Salvia (mestres de l’escola Antoni Gaudí), Jaume Moncunill (professor de l’Institut Montbui), Joana Batallé (responsable del Pla Educatiu d’Entorn) i també es va retre un homenatge especial per conmemorar el 50è aniversari de l’Escola Garcia Lorca.

Durant l’acte també es van lliurar plafons commemoratius amb imatges dels alumnes dels diferents centres educatius del municipi: les dues llars d’infants (Santa Anna i L’Estel), les tres escoles (Montbou, Garcia Lorca i Antoni Gaudí) i de l’Institut Montbui. Durant la gala també es va emetre un espot de promoció de l’ensenyament públic al municipi. La gala la van amenitzar musicalment el grup “The Curlies”.

L’Alcalde Teo Romero i el regidor d’Educació i Esports Josep Palacios van ser els encarregats de fer el lliurament dels guardons als respectius docents homenatjats. Per acabar l’acte l’Alcalde Teo Romero va voler agrair la tasca de tots els professionals dels diferents centres públics d’educació de Montbui: “sense la vostra tasca i dedicació diària en benefici de la comunitat això no seria possible. Estem orgullosos de la feina que realitzeu”. El batlle montbuienc va remarcar la importància de “poder celebrar aquí a Mont-Àgora, un equipament que tot just ara compleix el seu quart aniversari, una gala tan simbólica i tan important per a nosaltres. Hem defensat sempre una educació pública i de qualitat per a tothom i ho continuarem fent. Per a nosaltres defensar l’educació pública de qualitat és treballar vers una societat més justa i amb més oportunitats per a tothom”.

Diumenge es va celebrar la “Festa de l’Escola Pública”

Aquest passat diumenge va tenir lloc una nova edició de la “Festa de l’Escola Pública, una activitat ja tradicional dins el programa “Fem Més Escola”. En aquesta ocasió la Festa va començar pels volts de les onze del matí amb un concert de violins i violoncels a càrrec dels alumnes de segon de l’Escola García Lorca a l’interior de l’Ajuntament (posteriorment realitzarien respectius concerts els de les escoles Montbou i Antoni Gaudí). Paral·lelament a la Plaça de l’Ajuntament es va desenvolupar una activitat de Jocs Gegants a càrrec de la companyia Ratataplam. Els diferents centres escolars van posar sengles carpes per donar información als pares i mares, just en el període previ a les preinscripcions. La Coral de l’Institut Montbui va cloure la matinal amb un destacat concert. L’activitat va ser possible per la col·laboració d’Òmnium Cultural, amb el suport dels diferents centres educatius montbuiencs, de la comunitat educativa, i de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament.

A banda d’aquesta Festa, el “Fem Més Escola” ha continuat durant els darrers dies amb diferents activitats. Així, aquest dilluns va tenir lloc una jornada de portes obertes a l’Escola García Lorca. L’objectiu d’aquesta activitat era donar a conèixer els serveis educatius del centre, especialment a aquelles famílies que han de realitzar la preinscripció dels seus fills/e del 29 de març a 9 d’abril.

Durant aquesta setmana els alumnes de l’escola Antoni Gaudí estan recitant diferents poemes a espais emblemàtics del municipi. També a la Biblioteca d’aquest centre es poden veure dues exposicions: d’una banda “Leprechaun d’escola” i de l’altra “Al Gaudí fem art”.

D’altra banda, aquest dimarts una desena de joves van realitzar la primera de les dues sessions del taller “Creart: làmpada LED amb la teva inicial”. Es tracta d’una activitat que té com a objectiu la creació d’un objecte decoratiu personalitzat. L’activitat va a càrrec de “Ments creatives” i celebrarà la seva segona i darrera sessió el proper dimarts 26 de març a partir de les cinc de la tarda.

Les properes activitats

Les activitats del programa “Fem més escola” continuen encara fins el mes d’abril.

Aquest dissabte a partir de les onze del matí tindrà lloc a la Biblioteca Mont-Àgora un laboratori de lectura en família, activitat que porta per títol “Els contes més sentits a través dels cinc sentits”. La proposta creativa anirà a càrrec de Natàlia, de la companyia “Oh ! Contes”. Es tracta d’un taller familiar per experimentar al voltant de la lectura, i que forma part del projecte BiblioLab. Activitat especialment adreçada a famílies amb infants a partir de quatre anys.

El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

*