Inici Destacats Montbui reconeix als seus esportistes en una gala marcada per la Covid-19

Montbui reconeix als seus esportistes en una gala marcada per la Covid-19

COMPARTIR

Dissabte passat va tenir lloc a la Sala Auditori Mont-Àgora la cinquena edició de la Gala de l’Esport, celebrada enguany amb aforament reduït a menys del 25 per cent. Poc menys de 100 persones en una sala amb capacitat per a 422 van ser presents en un certamen que va complir les mesures sanitàries i de seguretat per la pandèmia de la Covid-19.

A tots els assistents se’ls va fer control de temperatura, van haver de signar una declaració autoresponsable, accedient amb invitació i amb seients preassignats. Es va garantir en tot moment la distància interpersonal entre el públic i també entre l’escenari i els assistents. Tots els lliuraments de premis es van realitzar de forma individual, a excepció del premi Fair Play, (cinc guardonats, i amb distància). Tots els lliuraments es van dur a terme previ rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. També es va fer neteja de faristol i micròfon també amb viricides. Tots els assistents van romandre amb la mascareta durant el decurs de la Gala i tant presentadors com autoritats van adreçar-se als assistents sempre amb mascareta. Els trofeus van estar desinfectats i el lliurament dels mateixos es va realitzar sense salutació física.

L’activitat va ser presentada per Yannick Ramis i Maria Berenguer. Per primer cop, i tenint en compte les restriccions d’aforament, es va poder veure en “streaming” a través de la pàgina web municipal i del Facebook de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

Una altra de les novetats d’aquesta gala va ser que no hi va haver actuacions en directe a l’escenari, com a mesura de prevenció contra la Covid-19. Tampoc es va lliurar el tradicional reconeixement als tres millors esportistes del municipi, donat que la pandèmia ha condicionat la pràctica esportiva i no es podia valorar amb equitat a tots els esportistes per igual (tenint en compte que alguns ni tan sols han pogut competir o finalitzar les competicions durant aquest 2020).

La gala va començar amb la presentació per part la regidora d’Esports de Montbui, Isabel Guerrero, qui va agrair a l’Alcalde Jesús Miguel Juárez la decisió de poder celebrar la Gala de l’Esport amb les màximes mesures de seguretat. Guerrero va remarcar que “durant aquest any vam arribar a tenir instal·lacions tancades, vam trobar a faltar l’esport, però en aquells moments difícils l’esport de Montbui va voler ser solidari amb qui més ho necessitava. Ho vau fer i ho tornarem a fer. Recolzarem iniciatives solidàries com la campanya “Jo estic amb Montbui, i col·laboro”. Guerrero va recordar que Montbui té un “gran patrimoni esportiu. Sou esportistes i persones amb valors, moveu activitat econòmica i porteu el nom de Montbui per tot arreu” . La regidora d’Esports de Montbui va voler donar el “condol i el màxim suport a totes les persones que han perdut algun familiar per la pandèmia” i va recordar que des de l’Ajuntament continuaran potenciant l’esport, i, especialment, el femení.

Seguidament Coral Vázquez, regidora d’Acció Social, Igualtat, Educació, Solidaritat i Salut Pública de l’Ajuntament montbuienc va lliurar els guardons als finalistes escolars, que van ser Xènia Cebrián i Jorge Pulido (AMPA Escola Garcia Lorca), Iker Alejandro Pérez (AMPA Escola Antoni Gaudí), Jan Vives i Lara Llobet (AMPA Montbou), Alejandro Martínez i Iveth López (AEE Institut Montbui).

Tot seguit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Ocupació i Seguretat Ciutadana, Jordi Bòria va fer el lliurament dels premis als finalistes d’entitat forània, que van ser la campiona mundial de curses de muntanya Sheila Avilés, els futbolistes Pedro Calvo, Bernat Benito i Oriol Martí, la jugadora del CF Igualada Anna Bernadí, i els joves jugadors d’esquaix Nacho Fajardo i Montse Fajardo.

La regidora de Cultura, Festes i Gent Gran de l’Ajuntament montbuienc Sara Bergantiño va ser l’encarregada de lliurar els trofeus als finalistes d’entitats, que van ser: Lídia Pulido i Ainhoa Mena (Club Futbol Sala Montbui), Adam Castaño i equip cadet “B” (UD San Mauro), Alba García i Iu Casamitjana (Club Tennis Montbui), José Ortego (Club Tennis Taula Montbui), José Antonio Fernández i Josep Pons (Club d’Escacs Montbui), Lia de la Torre i Tania Gabarri (Club Esportiu Montbui), Ariadna Busqué i Ivet Luque (Hoquei Club Montbui), Ismael Garrancho (Club Petanca Montbui), Genís Forns i Marc Piquer (Moto Club Montbui), Ana Espinar i Lucía Giménez (Club Handbol Montbui), Aleix Rodríguez i Sergi Garcia (Club Futbol Montbui) i també es va lliurar un reconeixement a l’equip femení de bàsquet de l’AB Mares Montbou i a l’equip de tennis Més 30 del Club d’Esports Les Moreres.

A continuació es van lliurar les mencions especials, a càrrec de la regidora d’Esports Isabel Guerrero. Es va reconèixer d’entrada a l’acadèmia Top Tennis per la tasca de formació i de preparació de jugadores per a competicions internacionals de tennis. També es va lliurar una menció especial a l’equip sènior masculí de l’Hoquei Club Montbui, campió de lliga de Segona Catalana. Tammateix es va lliurar una menció al mèrit esportiu a l’AMPA de l’Escola García Lorca, per la seva tasca d’organització del 27è Cros Garcia Lorca. Es va lliurar una menció de reconeixement com a llegenda de l’esport montbuienc a José Antonio González Cobacho, l’únic esportista montbuienc que ha estat olímpic. I també es va homenatjar a Josep Palacios, per la seva tasca d’impulsor de l’esport escolar a l’AMPA García Lorca.

Un dels moments més emotius va ser el lliurament del premi Fair Play, en reconeixement a aquelles persones i entitats que tenen un comportament exemplar dintre del món de l’esport, i en suport de la comunitat. Aquest premi va ser compartit per Salvador Morodo i Mari Carmen Quijano (“Artesanas de Corazón”), José Antonio González Cobacho (Mont-aQua), Manuel Román (Hoquei Club Montbui) i el tècnic esportiu Lluís Atienza. La regidora d’Esports Isabel Guerrero va ser l’encarregada de donar els guardons, en l’únic lliurament de premis conjunt de la gala.

Cal remarcar que durant la gala es van poder visionar diferents projeccions sobre l’esport montbuienc i sobre la història de les entitats esportives del municipi. També es van projectar una actuació del grup de ball del Club Esportiu Montbui i una altra del grup de ball d’Iveth Camus (Mont-aQua), realitzades a l’edició de 2019.

En aquesta edició no hi va haver cerimònia de guanyadors per categories, la qual va ser substituïda per un reconeixement a les entitats del municipi i un repàs a la seva història i a les juntes fundadores. L’Alcalde Jesús Miguel Juárez va lliurar els guardons als representants de les entitats esportives que es troben en actiu en el municipi, i que van rebre els guardons en ordre d’antinguitat: Club de Futbol Montbui (1929), Club Escacs Montbui (1946), Unió Esportiva Sant Maure (1964), Club d’Esports Les Moreres (1987), Club Petanca Montbui (1990), Club Tennis Montbui (1994), Hoquei Club Montbui (1998), Club Tennis Taula Montbui (1999), Club Futbol Sala Montbui (1999), Moto Club Montbui (2001), Club Esportiu Montbui (2004), Club Handbol Montbui (2006) i Associació Bàsquet Mares Montbou (2008).

Per tancar l’acte, l’alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez va traslladar el condol a les famílies que han perdut algun ésser estimat, i va voler agrair la tasca la regidora d’Esports Isabel Guerrero per la realització d’una Gala exemplar. El Batlle montbuienc també va tenir paraules de reconeixement per a “totes les persones que decidiu oferir lliurement el vostre temps i dedicar-vos a pensar sempre en els altres”. Juárez va llençar també un missatge a les entitats del municipi, convidant-les “a continuar amb el vostre esforç i dedicació”. D’igual manera, l’alcalde montbuienc va insistir en “la importància dels valors de la solidaritat, la unió, la proximitat i la família en aquest any 2020 tan complicat, i en el qual hem celebrat una Gala de l’Esport sense vencedors ni vençuts. Avui es reconeix el gran esforç que feu tots els i les esportistes de Montbui”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*