Inici Societat Montbui recollirà els residus voluminosos porta a porta

Montbui recollirà els residus voluminosos porta a porta

COMPARTIR

Montbui posarà en marxa a finals d’aquest mes de juliol un nou model de recollida pels residus voluminosos. El servei vol donar resposta a un problema recurrent al municipi com és l’abandonament de mobles i andròmines al carrer fora del calendari establert fins ara. La nova recollida passarà a fer-se porta a porta, per a totes aquelles adreces que hagin sol·licitat el servei prèviament.

L’Ajuntament ha fet arribar als domicilis una carta informativa explicant el funcionament del servei i es lliurarà un imant per tenir a mà les vies de contacte. També es farà publicitat del nou servei a través de cartells informatius que es penjaran a comerços i cartelleres municipals.

Posteriorment a la posada en marxa, es realitzaran inspeccions periòdiques per detectar possibles males pràctiques i informar als veïns i veïnes propers al punt detectat. Per altra banda, també es clausuraran els punts habituals d’abandonaments amb la neteja i la senyalització dels mateixos.

Com funciona el servei?

Es recolliran porta a porta tots aquells voluminosos que segueixin els passos següents. En primer lloc caldrà concertar el servei trucant al número de telèfon de l’Ajuntament montbuienc 938034735, o bé escrivint un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, caldrà dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l’hora concertada per a la recollida.

Cal dir que cada setmana es retiraran els residus admesos a la recollida porta a porta com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules i cadires,…), electrodomèstics, matalassos, somiers o poda.

Altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’hauran de traslladar a la deixalleria municipal.

Tampoc no es recolliran residus procedents d’activitats econòmiques. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.

D’entre les principals característiques que incorpora la recollida porta a porta es pot destacar que s’individualitzaran els residus, de manera que permetrà més fàcilment la detecció de males pràctiques i les sancions en cas que sigui necessari, que poden arribar fins als 1.500 € d’acord amb l’Ordenança municipal de convivència ciutadana.

Implantant recollides setmanals, a més, s’incrementarà la capacitat del servei per a captar una major quantitat de residus voluminosos respecte al funcionament anterior.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*