Inici Societat Montbui presentarà al·legacions al nou accés a Igualada des de la Ronda...

Montbui presentarà al·legacions al nou accés a Igualada des de la Ronda Sud

COMPARTIR

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui presentarà al·legacions al traçat del nou accés a Igualada des de la Ronda Sud, que es va presentar fa algunes setmanes. L’alcalde del municipi, Teo Romero, ha reivindicat que es tracta d’una “connexió necessària” i assegura que des de Montbui “no serem un entrebanc”, però es mostra en desacord amb alguns aspectes de la proposta presentada.

Romero lamenta que la proposta “genera una trinxera de 14 o 16 metres d’alçada en uns plans magnífics” i assegura que cal reflexionar aquesta via abans de fer “una ferida al territori”. El raonament del municipi és que aquest accés, que arribarà al carrer Misericòrdia del barri del Rec d’Igualada, acabarà sent a llarg termini una artèria urbana a l’altra banda del riu Anoia, on el pla urbanístic de Montbui preveu creixement de la seva trama. Teo Romero posa l’exemple del que va passar amb la carretera de Valls a mitjans del segle passat.

L’alcalde de Montbui ha acusat el seu homòleg igualadí d’actuar “amb presses” davant la proximitat d’eleccions municipals, però li ha demanat que “tàctica sí, però també estratègia a llarg termini”. Romero també ha qüestionat el punt per on la nova carretera entra a Igualada, “que no permetrà una connexió nord-sud” i demana que “planifiquem bé i conjuntament”.

A més, el batlle montbuienc considera que “potser hi ha alternatives més econòmiques” a la que ha plantejat la Generalitat de Catalunya, valorada en més de 8 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

*