Inici Destacats Montbui prepara la seva fira nadalenca i la primera ‘Innocents sobre rodes’

Montbui prepara la seva fira nadalenca i la primera ‘Innocents sobre rodes’

COMPARTIR

Les activitats de l’agenda nadalenca de Montbui continuen aquest cap de setmana amb un mercat, després d’un divendres que estarà marcat per activitats a les escoles.

El dissabte 21 de desembre el Boulevard montbuienc acollirà un “Mercat d’artesania nadalenc”. Paradetes d’artesans s’ubicaran a la principal artèria comercial de Montbui entre les 10 del matí i les dues de la tarda.

També aprofitant aquest mercat comercial, tindrà lloc durant tot el matí la tradicional “Tómbola solidària” que organitza l’entitat montbuienca “Artesanas de Corazón”. No hi faltarà tampoc el tradicional “Tió” de la Unió d’Establiments de Montbui (UEM), que estarà ubicat a Carretera de Valls, 37 (al costat de la botiga “Grup 2”).

Durant la matinal també hi haurà una xocolatada organitzada pel grup “Viu la festa”, també es podran realitzar diferents tallers infantils, els quals comptaran amb la col·laboració de les entitats “Trenca l’ou”, “Inama” i “Ampa escola Antoni Gaudí”. No hi faltaran inflables per a la mainada, ubicats a la Plaça de l’Ajuntament.

Cal recordar que l’Associació Inama muntarà una paradeta per vendre manualitats fetes per les famílies del Casal, i també dolços casolans. Inama també impartirà dos tallers (un de taps de suro, i un altre de ninots de neu amb feltre).

A dos quarts de 2 de la tarda es coneixerà el nom del comerç guanyador del 8è Concurs d’Aparadors Nadalencs (cal destacar que durant tota la matinal les persones que ho desitgin podran votar presencialment a la carpa de la UEM) ubicada a la carretera de Valls, 37, al costat del Grup 2.

Ja a la tarda s’organitzarà un espectacle d’animació musical infantil al Centre Cívici i Cultural La Vinícola, amb l’actuació del grup “Rovell de l’Ou” a partir de les sis de la tarda.

I a les 7 de la tarda arribarà a Montbui el Patge Hammend. La comitiva reial anirà fins al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, on el patge realitzarà el discurs de benvinguda amb el Llibre Blanc i el Llibre Negre.

El diumenge dia 22 de desembre durant el matí La Tossa de Montbui serà el punt de cloenda de la Pujada Atlètica que organitza el Club Atlètic Igualada, i que es durà a terme tant en la modalitat de cursa (47a edició) i la de Caminada (tercera edició). La sortida dels participants es donarà des de l’Estadi Atlètic d’Igualada i l’arribada serà dalt del cim de La Tossa (s’hi arribarà per camins). En acabar, hi haurà una botifarrada per a tots els inscrits i també es durà a terme el corresponent lliurament de trofeus.

També diumenge, però a partir de les sis de la tarda, l’Associació de la Gent Gran organitzarà ball a La Vinícola, amenitzat per la música de Bartomeu i la veu de Sheila Grados.

El dimarts 24 de desembre, a partir de les 8 del vespre, es farà a la Plaça de l’Ajuntament de Montbui l’activitat “El silenci del Nadal”, cinc minuts de silenci i de reflexió solidària i humana organitzada per ACO/JOC.

El mateix dimarts 24 a partir de les 11 de la nit tindrà lloc a la Parròquia de Santa Margarida la tradicional celebració religiosa de la Missa del Gall, mentre que el dimecres 25, dia de Nadal, a partir de les 11 hores s’oficiarà la Missa de Nadal a la parròquia de Sant Maure i a les 12 tindrà lloc la cerimònia solemne a la parròquia de Santa Margarida del Nucli Antic.

El dijous 26 de desembre continuaran les activitats, en aquest cas a partir de les sis de la tarda, amb el Ball de Sant Esteve, que organitza l’Associació de la Gent Gran a La Vinícola. Hi haurà torrons i moscatell per a tothom. La música anirà a càrrec de “Cotton Club Duet”.

A punt la nova marxa lúdica “Innocents obre rodes”

L’Ajuntament de Montbui a través de la regidoria d’Esports prepara l’activitat lúdico-ciclista “Innocents sobre rodes”, la qual es durà a terme el proper dissabte 28 de desembre.

Es tracta d’una marxa lúdica en bicicleta per a tothom, la qual es durà a terme amb sortida i arribada a la Plaça de l’Ajuntament, després de completar un petit circuit urbà. L’activitat començarà a partir de dos quarts de sis de la tarda, fet que comportarà que tots els participants hagin de portar casc i llum a les seves respectives bicicletes.

L’activitat “Innocents sobre rodes”, realitzada coincidint amb el 28 de desembre, inclourà el sorteig de 10 bicicletes, regals i obsequis diversos entre els participants. També es sortejaran diferents vals de compra en material esportiu.

També hi haurà premis al participant més jove, al més gran, a la bicicleta millor guarnida de Nadal, a la bicicleta més antiga, i a les dues entitats montbuienques que aportin més participants a l’activitat.

Les inscripcions per a aquesta prova es podran fer el mateix dia de la prova, a partir de les quatre de la tarda, en el punt de sortida, davant l’Ajuntament. També s’habilitarà un formulari a la pàgina web municipal per poder-la formalitzar de forma anticipada.

Un cop finalitzada la prova hi haurà xocolatada amb melindros per a tots els participants i es durà a terme el corresponent sorteig de regals entre les persones que hagin pres part a la prova. El sorteig es durà a terme al Centre Cívic i Cultural La Vinícola i en ell hi prendran part els dorsals de les persones que hagin pres part a la prova.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*