Inici Destacats Montbui prepara una Fira de la Multicultura i el Comerç amb aire...

Montbui prepara una Fira de la Multicultura i el Comerç amb aire medieval

COMPARTIR

Montbui viurà la setmana vinent una nova edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç, esdeveniment que arriba acompanyat amb activitats culturals i lúdiques.

L’1 de maig es celebrarà una nova edició de la Passarel·la del Comerç de Montbui a Mont-Àgora, on prendran part 25 establiments del municipi. La desfilada es farà en dos passis, a la tarda i al vespre, i el preu de l’entrada és d’un euro.

També dimecres 1 de maig es durà a terme a la Plaça Major del Nucli Antic la tradicional arrossada que organitza l’Associació de Veïns La Margarida en commemoració del Primer de Maig.


A més de la Passarel·la i de l’arrossada de l’1 de Maig, la Fira de la Multicultura i el Comerç de Montbui arriba carregada d’activitats per a tothom. El dijous 2 de maig, a partir de les sis de la tarda, es durà a terme una actuació musical del grup “Els trobadors de l’Anoia” a la sala petita de Mont-Àgora.

El mateix dijous, però a les set de la tarda, es durà a terme, al vestíbul de Mont-Àgora, la inauguració de l’exposició “Escola Garcia Lorca: 50 anys educant”. I per acabar la jornada, a partir de dos quarts de vuit del vespre es projectarà a Mont-Àgora l’àudiovisual “Procesión Virgen de la Piedad de Iznájar”, famosa processó d’aquest municipi agermanat amb Montbui i d’on procedeixen molts veïns i veïnes de Montbui.

Divendres al vespre, l’auditori de Mont-Àgora acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Bou, que ja han fet públics els finalistes a les diferents categories.

Tres dies de retorn a l’Edat Mitjana

Montbui celebrarà enguany la seva Fira de la Multicultura i el Comerç, especialment entre el divendres 3 i el diumenge 5 de març. Enguany un dels plats forts d’aquest certamen serà l’organització d’una Fira i Mercat Medieval que omplirà d’èpica i de cavallers el Passeig Catalunya. Es tracta d’una proposta novedosa que permetrà guanyar un nou espai ple d’activitats que traslladaran als visitants a una atmosfera medieval, amb recreacions històriques i elements medievals.

La Fira i Mercat medieval inclourà exhicions de cetreria, tallers, llegendes, escenes recreades, música, desfilades, concursos, etc. Tot amanit amb una decoració que farà que Montbui retorni a l’esperit de l’Edat Mitjana.

8ª Trobada de Motos i Cotxes Clàssics

Una de les propostes consolidades de la fira de maig montbuienca és la Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, que tindrà lloc el proper dissabte 4 de maig. Enguany l’activitat canvia de dia i d’escenari. Es durà a terme al lateral de la carretera de Valls, en lloc de MontMercat com en anteriors edicions, i també s’ha canviat de dia (s’ha passat de diumenge a dissabte per intentar afavorir una major participació en coincidir amb menys proves similars).

Per participar en aquesta vuitena Trobada de Motos i Cotxes Clàssics de Montbui cal inscriure’s, tot pagant un preu de 5 euros, que dóna dret a una visita guiada pel Rec del Comú del Nucli Antic i també a un vermut, en acabar de fer el recorregut.

Els participants sortiran amb els seus vehicles a les 10 del matí i tornaran a la carretera de Valls pels volts de dos quarts d’una.

Concert final de fira, amb “Café Quijano”

El grup de Lleó “Café Quijano”, un dels abanderats del pop espanyol de primers d’aquest segle XXI, serà enguany l’encarregat de cloure la Fira de la Multicultura i el Comerç amb un concert amb entrada lliure i gratuïta, el qual es durà a terme el proper diumenge 5 de maig a partir de les 9 de la nit. “Café Quijano” és el grup responsable de temes com ara “La lola”, “La taberna del Buda”, “Nada de ná”, entre d’altres, i és un dels grups referents de l’anomenada generació d’or del pop espanyol.

FER UN COMENTARI

*