Inici Societat Montbui obre a tota la ciutadania un espai lúdic al centre de...

Montbui obre a tota la ciutadania un espai lúdic al centre de dia

COMPARTIR

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova zona d’elements lúdics per a activitat física de la Gent Gran, que es troba ubicada al pati del Centre de Dia Montbui (ubicat al Nucli Antic del municipi). Aquest nou espai lúdic serà d’ús obert per a totes les persones grans (s’hi podrà accedir tant en horari de matí com de en horari de tarda), i ho podran fer tant els usuaris/àries del Centre de Dia com aquelles persones grans de Montbui que així ho desitgin.

L’acte d’estrena d’aquest nou espai lúdic per a la Gent Gran s’ha dut a terme en el marc de la celebració de la “Setmana de la Gent Gran” de Montbui, i ha comptat amb la presència de l’Alcalde montbuienc Teo Romero, la regidora de Benestar Social i Ciutadania Aurora Fernández i el president de l’Associació de la Gent Gran de Montbui Joan Compte. Tammateix han estat presents el president de la Fundació Sòciosanitària Sant Josep, Lluís Pujol Martínez, també el responsable adjunt a gerència de la Fundació, Lluís Pujol Pardo, així com Vicky Díaz, directora del Centre de Dia Montbui.

El nou espai està ubicat dintre del Centre de Dia Montbui, i consisteix en diferents aparells que permeten afavorir l’activació física de les persones grans, a través d’aparells que els obliguen a realitzar activitat física per treballar aspectes com l’equilibri, els reflexes, la coordinació, etc. Aquest nou espai lúdic estarà obert d’entrada, en horari laborable, de 10 a 13 hores i de 16 a 18.

Tant el president de l’Associació de la Gent Gran de Montbui Joan Compte com el responsable de la Fundació Sòciosanitària Sant Josep Lluís Pujol Martínez van remarcar la importància d’aquest nou espai, i van convidar les persones grans de Montbui a fer-se’l seu. Pujol va destacar que “hi haurà personal del Centre de Dia que vetllarà pel correcte ús d’aquests elements lúdics en l’horari d’obertura a la població en general”. De la seva banda, l’Alcalde de Montbui, Teo Romero va remarcar que “posem en marxa aquest espai lúdic que estarà obert a tot el poble de Montbui, especialment perquè la gent gran pugui fer exercici suau”.

L’Alcalde va recordar que “en aquest espai on som avui, hi havia estat primerament una escola, més tard el pati d’una llar d’infants, però amb el descens de la natalitat les necessitats han anat canviant i el que tenim i el que necessitàvem era un Centre de Dia ampliat. Vam passar de 25 a 35 places gràcies a l’espai de l’antiga llar d’infants. I tenim una llista d’espera de 40 persones, la seva majoria de Montbui. Aquest nou espai lúdic és una millora important”. Teo Romero va agrair la “gran tasca que està fent la Fundació Sòciosanitària Sant Josep i les professionals que diàriament atenen els nostres avis” i va recordar que “per a nosaltres la gent gran és prioritària. Entenem que com a comunitat hem d’estar agraïts a la tasca que heu realitzat i que continueu fent. El valor de la Gent Gran és el valor de l’esforç, el valor de l’experiència. Cal respectar i agrair a les nostres persones grans per tot el que ens heu donat”.

Va finalitzar l’acte amb una xocolatada per a tots els assistents, realitzada per membres de la Comissió de Festes del Nucli Urbà.

Fins diumenge, Setmana de la Gent Gran

Montbui clourà diumenge, amb el tradicional dels Avis i les Àvies de Montbui, la 27a “Setmana de la Gent Gran”. El dinar, un acte força solemne i de retrobament per a la gent gran del municipi, serà enguany del tot especial amb una commemoració rodona com són les “Noces d’Argent” d’aquesta celebració.

Des del passat 27 de setembre i fins el diumenge 7 d’octubre els avis i àvies són protagonistes a Montbui amb un seguit d’activitats que estan gaudint i celebrant.

Les activitats de la 27a “Setmana de la Gent Gran” van començar dijous passat amb una sessió de cine-fòrum realitzada en una Sala petita de Mont-Àgora plena de gom a gom (110 persones). Els avis i àvies montbuiencs van poder presenciar la pel·lícula francesa “Vuelta a casa de mi madre” i, posteriorment, analitzar i fer tertúlia sobre la projecció.

L’endemà divendres va organitzar-se una xerrada sobre salut, amb el títol “Protectors”. En aquesta activitat es van repassar el paper dels protectors gàstrics en relació a la salut de les persones. També durant la xerrada, que va anar a càrrec de professionals del CAP de Montbui, es va parlar sobre l’aplicació “La meva salut”, amb la qual es pot fer més fàcil i flexible la comunicació entre metges i pacients.

Diumenge passat es va celebrar el tradicional Ball dels diumenges a La Vinícola, en aquest cas amenitzat per la música de Bartomeu i Sheila.

El dilluns 1 d’octubre un nombrós grup d’avis i àvies del municipi es van desplaçar en autocar fins a La Tossa de Montbui, on van poder exercitar-se suaument (van fer un taller de relaxació amb estiraments) i van acabar l’activitat compartint una xocolatada.

Aquest dimarts tenia lloc la tradicional sortida/excursió cultural, la qual va portar els avis i àvies fins a Tarragona, on van poder realitzar una visita amb el Tàrraco-tren, per tal de veure els atractius turístics i històrics de la capital del Tarragonès. Cal destacar que en finalitzar la visita a Tarragona, l’expedició montbuienca es va desplaçar fins a Alcover, on van dinar i van acabar la jornada amb una festa-ball.

Aquest dijous s’organitzarà a la Sala Gran de Mont-Àgora un espectacle de Play-back per a la gent gran, amb el grup “Il·lusió”. L’activitat començarà a les sis de la tarda.

I el divendres tindrà lloc una visita als locals parroquials de Montbui, en commemoració dels 50 anys de la Parròquia de Sant Maure. Conduirà aquesta activitat el mossèn montbuienc Josep Maria Pujol. Aquest mateix dia, però a la tarda, es farà al CCC La Vinícola una sessió especial de Ball per a la Gent Gran, amb música de Joan Altarriba

El dissabte tindrà lloc una “Tirada popular de bitlles”, que començarà a les onze del matí i que es durà a terme als Jardins de l’Ajuntament.

I el diumenge 7 d’octubre s’organitzarà una missa en honor de tots els avis i àvies del municipi, la qual començarà a les 11 del matí i s’oficiarà a la parroquia de Sant Maure. D’altra banda, a partir de les dues de la tarda començarà al pavelló Mont-aQua el 27è Dinar dels Avis i Àvies de Montbui. Es tracta d’una de les activitats més destacades i que, un any més, permetrà retre homenatge els avis i àvies del municipi. Com és habitual, es realitzarà l’homenatge “Noces d’Or” a aquelles parelles del municipi que compleixen 50 anys de matrimoni o de convivència. Enguany hi haurà cinc parelles homenatjades.

Per cloure la jornada, gran ball amb la música de Bartomeu i la veu de la vilanovina Sheila Grados.

Finalitzarà la 27ª Setmana de la Gent Gran el dilluns 8 d’octubre, amb una xerrada de salut que s’organitzarà a la sala petita de Mont-Àgora, on professionals del CAP montbuienc parlaran sobre “La grip”.

El preu dels tiquets per a aquest dinar és de 10 euros per persona. Es podran adquirir aquests tiquets fins el dia 5 d’octubre a la taquilla del bar de la Gent Gran que es fa a La Vinícola, també a l’oficina de CaixaBank de Montbui i al Bar la Vinícola-Rubio.

FER UN COMENTARI

*