Inici Destacats Montbui i Mata de Alcántara refermen el seu agermanament

Montbui i Mata de Alcántara refermen el seu agermanament

COMPARTIR

Coincidint amb la celebració de la festa de “Las Candelas” de Mata de Alcántara, el passat cap de setmana una delegació institucional i de veïns de Montbui –en conjunt una cinquantena de persones- es va desplaçar fins a aquest municipi extremeny per conmemorar la vigència l’agermanament. Va ser el retorn de la visita realitzada el passat mes de setembre a Montbui per part de l’expedició de Mata de Alcántara, en motiu del 20è aniversari. Un cop més, un gran ambient de germanor va presidir unes jornades on va tornar a fer-se palès el gran vincle existent entre ambdós municipis.

L’expedició montbuienca va estar formada per l’alcalde Teo Romero, diferents regidors de l’equip de govern municipal, veïns i veïnes de Montbui i la Conca d’Òdena originaris o amb família a Mata de Alcántara i també hi va assistir el grup musical “Els Trobadors de l’Anoia”, que va actuar divendres passat en una de les activitats musicals de la festa.

Sense cap mena de dubte, el punt àlgid d’aquesta celebració va ser la commemoració del 20è aniversari de l’Agermanament, celebrat dissabte passat, precisament el dia de la Festivitat de Mata, “Las Candelas”. Durant aquesta activitat es va recordar la importància d’aquest agermanament, que aquest any 2017 fa 21 anys d’història. Per a l’ocasió hi van assistir l’alcalde i regidors actuals de Mata de Alcántara, i també dos dels regidors de la corporació municipal extremenya que van viure la formalització d’aquest agermanament. L’acte, molt emotiu i celebrat pels assistents va incloure el lliurament d’una placa i un plòtter commemoratiu per part de la corporació de Mata de Alcántara al municipi de Montbui. En el torn protocolari, l’alcalde Teo Romero va destacar que “l’agermanament amb Mata de Alcántara va ser el primer que vam fer, i volíem que fos quelcom natural, que reflectís el vincle humà que tenim amb un dels municipis de procedència dels nostres veïns. Estem contents i orgullosos de veure com allò que vam formalitzar fa més de 20 anys, però que ja era una realitat anterior, està plenament vigent. Ens uneixen les arrels, les persones i aquests vincles sempre són els més forts”. Cal recordar que Mata de Alcántara és el municipi de procedència de molts ciutadans que van arribar a Catalunya durant les dècades dels 50, 60 i 70 del passat segle i que van establir-se a Montbui.

Durant l’acte protocolari l’alcalde de Mata de Alcántara va lliurar al de Montbui una placa commemorativa, i es van repassar alguns dels millors moments d’aquest agermanament. Va ser l’activitat més destacada de la celebració de “Las Candelas”, que també va incloure les activitats de caire més religiós, gastronòmic i musical.

El viatge a Mata de Alcántara va permetre a la delegació montbuienca conèixer alguns dels elements culturals i tradicionals d’aquest municipi, així com també, a nivell més institucional, realitzar una visita a la Diputació de Cáceres on l’alcalde Teo Romero i les regidores Elisabet Tamargo, Aurora Fernández i Montserrat Carricondo van estar acompanyats per l’alcalde de Mata de Alcántara Luis Amado Galán i per diferents representants de l’organisme provincial de Cáceres.

agermanament mata2 AGERMANAMENT MATA ALCANTARA

FER UN COMENTARI

*