Inici Societat Montbui lliura els darrers ajuts de la Llei de Barris

Montbui lliura els darrers ajuts de la Llei de Barris

COMPARTIR

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha lliurat aquest dijous els darrers ajuts a la rehabilitació d’elements d’habitatges previstos per la Llei de Barris, programa que finalitza el proper 31 de desembre. Sis propietaris i representants de comunitats van rebre el 40% de la despesa en arranjament de façanes, instal·lació d’ascensors o la substitució de teulades d’uralita, entre d’altres millores.

ajudes-llei-de-barris-montbuiL’Ajuntament haurà destinat 272.000 euros a subvencionar reformes en habitatges, que han beneficiat un total de 253 famílies. L’alcalde del municipi, Teo Romero, reconeix que s’han demanat menys subvencions per la instal·lació d’ascensors de les que esperaven, un fet que atribueix a la crisi i a l’elevat cost d’aquest tipus d’intervencions. Igualment, la instal·lació d’ascensors ha estat una de les que s’ha endut més quantia de subvencions -90.000 euros-, per darrera de l’arranjament de façanes, a les que s’han destinat 148.000 euros. La resta, altres actuacions de menors costos com la substitució de teulades d’uralita, millores en la instal·lació d’aigua o reagrupament d’antenes i parabòliques als terrats dels edificis.

Per a Romero, el balanç de la Llei de Barris “és molt positiu”. La inversió global arriba als 12 milions d’euros, i la meitat que corresponia pagar a l’Ajuntament “l’hem aconseguit majoritàriament amb recursos d’altres administracions”. Les principals actuacions han estat la construcció del centre cultural Mont-Àgora i la urbanització del Passeig Catalunya.

La Generalitat deu 3 milions al municipi

Teo Romero va admetre contactes amb el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que van permetre el pagament de gairebé un milió i mig del deute pendent corresponent als programes de Llei de Barris. Aquesta aportació pendent de la Generalitat i que s’ha fet efectiva parcialment, ha permès baixar el deute de l’Ajuntament, i fer front als crèdits pont que havia demanat el consistori per poder fer front a la despesa realitzada en les diferents actuacions d’aquest projecte. Com explica l’alcalde “el deute de l’Ajuntament, que era de més de 4 milions d’euros, i que procedia de la manca de pagament de la Generalitat, ha baixat 25 punts gràcies a aquests diners rebuts. Demanem que la Generalitat pagui tan aviat com sigui possible el deute pendent”, proper als 3 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

*