Inici Societat Montbui licita el projecte de reurbanització del carrer i la plaça Major...

Montbui licita el projecte de reurbanització del carrer i la plaça Major del nucli antic

COMPARTIR

Es troba actualment en procés de licitació el projecte de remodelació i millora del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic. Durant les properes setmanes es coneixerà l’empresa encarregada de portar a terme aquestes obres, que canviaran la cara alguns dels espais més emblemàtics i tradicions del nucli històric montbuienc.

La reurbanització del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic és una inversió que potenciarà l’ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc, limitant les zones de pas de vehicles, i recuperant espais de gaudi per a les persones.

Entre d’altres aspectes, el projecte de remodelació i millora del Carrer i la Plaça Major del Nucli contempla l’ampliació de l’àmbit del carrer Major, incloent la placeta carrer Sant Magí. També es farà el soterrament de serveis de tot l’àmbit d’actuació, es plantegen aparcaments a la zona més ampla del carrer i també que s’ampliarà l’espai de les escales de la Font de la Macària, envoltant per complet l’accés i perllongant l’espai cap a l’interior del carrer d’en Pedret per garantir i preservar el valor històric de l’indret. D’igual manera es conservaran el paviment i la barana actual de les escales de l’església.

Pel que fa a la Plaça Major, es recuperarà aquest espai per a l’ús i el gaudi dels veïns i veïnes. Es mantindrà l’organització de la Plaça per facilitar-ne la celebració de places i celebracions i també es vol integrar els elements de disseny amb els símbols de l’entorn, com ara el Rec del Comú.

El projecte va ser redactat pels arquitectes Victoria Caballero i Marc Manzano, i ha sortit a licitació pública per un import de 920.551,91 euros IVA inclòs (dels quals 464.449’13 euros corresponen a la remodelació del Carrer Major i 456.102’78 són per a la millora de la Plaça Major), té un termini d’execució màxim de vuit mesos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*