Inici Societat Montbui i Iznájar celebren 20 anys del seu agermanament

Montbui i Iznájar celebren 20 anys del seu agermanament

COMPARTIR

El passat cap de setmana, en el marc de les festes patronals d’Iznájar (Còrdova) es va dur a terme l’acte oficial de commemoració del 20è aniversari de l’agermanament entre els municipis de Montbui i Iznájar. L’acte protocol·lari de commemoració d’aquest vintè aniversari va tenir lloc el passat dilluns, 11 de Setembre. Hi van ser presents els representants electes d’Iznájar i Montbui, encapçalats pels respectius alcaldes Lope Ruiz i Teo Romero i també hi va ser present la delegada del govern d’Andalusia a Còrdova, Rafi Crespín.

Durant l’acte l’alcalde montbuienc Teo Romero va remarcar que “aquest agermanament amb Iznájar, com tots els que hem fet a Montbui, responen a una realitat, la de dos municipis que són germans i que tenen vincles d’unió a través dels seus ciutadans. Tenim clar que els orígens dels nostres ciutadans són importants i un acte com el d’avui ve a refermar aquest compromís. Com hem dit en diferents ocasions, qui perd els orígens, perd la identitat”. L’alcalde montbuienc va assenyalar que “Catalunya és una terra plena de riquesa i diversitat, és una suma de persones procedents de diferents territoris i Montbui n’és un excel·lent exemple”. Teo Romero va afegir per últim que “és molt simbòlic poder dur a terme en una data tan assenyalada com és, l’Onze de Setembre, la Diada de Catalunya”.

De la seva banda, l’alcalde del municipi amfitrió, Lope Ruiz, va explicar que el consistori d’Iznájar havia decidit reforçar i potenciar l’agermanament amb Montbui, “perquè Montbui va acollir a un nombre molt important de persones d’Iznájar que van marxar a Catalunya a la recerca de noves oportunitats i una vida millor”. El batlle d’Iznájar va assenyalar també que “l’agermanament està basat en els forts vincles existents entre ambdós municipis, fonamentats per la pervivència de valors de concòrdia, respecte, solidaritat i la recerca d’espais de convivència”.

La delegada del govern d’Andalusia a Còrdova, Rafi Crespín va mostrar la seva satisfacció “per poder compartir aquesta celebració entre Iznájar i Montbui, dos municipis que reforcen vincles de solidaritat i que busquen potenciar l’intercanvi cultural i social”. En un món globalitzat, Crespín va convidar els assistents a “resoldre els reptes i desafiaments actuals amb integració i cooperació, lluitant junts contra la intolerància, la violència i el pensament únic”. La delegada del govern andalús a Còrdova va finalitzar la seva intervenció va mostrar la seva convicció per tal que “aquest agermanament perduri i potenciï els projectes d’intercanvi i cooperació entre Iznájar i Montbui” .

Una cinquantena de montbuiencs i montbuienques, i també veïns de la Conca d’Òdena originaris d’Iznájar es van desplaçar fins el municipi cordovès per commemorar les festes i gaudir d’aquesta efemèride. L’expedició institucional montbuienc va estar formada per l’Alcalde Teo Romero i les regidories de l’equip de govern Elisabet Tamargo (Economia, Administració i Participació) i Montse Carricondo (Cultura).

Commemoració del 20è aniversari de l’agermanament amb Alcaudete

El dia 16 de setembre, a Alcaudete, en el marc commemoració de la Fira i Festes d’aquest municipi de Jaén, tindrà lloc un acte de confraternització i commemoració del 20è aniversari de l’Agermanament amb Montbui, i també es retrà homenatge a la resta de municipis catalans germans d’Alcaudete, com són els municipis osonencs de Manlleu, Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.

FER UN COMENTARI

*