Inici Societat Montbui inaugura la recuperada llar d’infants ‘Montxic’

Montbui inaugura la recuperada llar d’infants ‘Montxic’

COMPARTIR

Dissabte passat va ser una jornada de festa al Nucli Antic montbuienc, amb la inauguració oficial d’un servei emblemàtic: es recuperava la renovada Llar d’Infants “Montxic”, ara com a servei educatiu rural per a infants de zero a tres anys. Més d’un centenar de persones van participar en l’estrena oficial, que va consistir en la lectura d’un conte infantil animat per part de Núria Planell, i posteriorment, es van realitzar els discursos per part de les autoritats, així com també es va destapar la placa commemorativa per a l’ocasió.

La recuperació de la llar d’infants “Montxic”, redimensionada com a servei rural (per a 10 infants) va ser possible arran la realització d’un procés participatiu celebrat durant la passada primavera. Amb aquesta legitimació, l’equip de govern municipal va posar en marxa els procediments administratius i va activar els treballs tècnics de condicionament de l’equipament, fins a l’obertura del servei durant el passat mes d’abril, amb les autoritzacions pertinents.

Durant el torn de parlaments hi van intervenir la Coordinadora i Directora Pedagògica de les Llars d’Infants de Montbui, Teresa Golanó, també el regidor d’Urbanisme montbuienc, i veí del Nucli Antic, Adrià Castelltort, la regidora d’Educació Coral Vázquez, i l’Alcalde montbuienc Jesus Miguel Juárez.

Teresa Golanó va agrair la presència dels assistents a l’acte i va mostrar-se molt satisfeta per “poder donar aquest servei a totes les famílies”. De la seva banda, Adrià Castelltort va donar les gràcies als veïns i veïnes del Nucli Antic “per haver fet la feina de reivindicació que tocava amb les signatures i el procés participatiu. Si la gent no reclama les coses que vol, no s’aconsegueixen”. Coral Vázquez va mostrar-se molt satisfeta per “poder celebrar aquest dia tan important pel Nucli Antic després de tot el que va suposar el tancament traumàtic d’aquest servei l’any 2015. A l’Equip de Govern ho teníem clar, i ho portàvem en el nostre programa electoral, que la reobertura del Montxic era una prioritat com a servei educatiu de proximitat i com a patrimoni d’aquest nucli”. La regidora va remarcar que “continuem apostant per l’educació de zero a tres anys, i en aquest aspecte ens acompanya el govern de la Generalitat de Catalunya, que ha apostat per la gratuïtat en I2 (educació infantil per a infants de 2 anys) a partir del curs que ve”. Per últim, l’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez va agrair el treball realitzat per totes les persones que van posar el seu granet de sorra per aconseguir posar marxa la llar “Montxic” i va remarcar que “és un servei de proximitat necessari, aconseguit amb l’esforç de tothom. Estem molt satisfets que la Generalitat aposti per la gratuïtat en I2 de cara al proper curs, ja que això va en la mateixa línia que tenim nosaltres”.

Va finalitzar l’acte amb la descoberta de la corresponent placa commemorativa, amb la foto de tots els regidors del consistori assistents a l’acte i amb un petit brindis entre els assistents.

FER UN COMENTARI

*