Inici Cinema Montbui inaugura el Mont-Àgora, on s’hi recuperaran les sales de cinema de...

Montbui inaugura el Mont-Àgora, on s’hi recuperaran les sales de cinema de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

[Img #21149]Santa Margarida de Montbui ha inaugurat aquest migdia el nou Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, en un acte que ha aplegat unes 300 persones i que ha permès saber als assistents que l’equipament també comptarà amb sales de cinema, digitalitzades i adequades amb les darreres tecnologies i que suposaran la recuperació d’aquest tipus de sales a la Conca d’Òdena.

 

 

Així ho ha expressat l’alcalde de Montbui Teo Romero durant el torn de parlaments, revelant-ne també la denominació: “Cinemes Mont-Àgora”. Aquest anunci arriba just quan es compleixen 14 mesos del tancament dels cinemes Kursal d’Igualada.

 

 

[Img #21147]Dues sales i més de 500 seients

D’aquesta manera, durant el mes d’abril ja hi haurà projeccions cinematogràfiques en una sala que compta amb un aforament de 120 persones i, posteriorment, quan l’auditori estigui finalitzat, també adquirirà aquest ús. Es preveu que aquesta part de l’equipament estigui operatiu al mes de maig i que tingui una capacitat d’unes 400 persones. Ambdues sales seran polivalents i serviran per altres activitats.

 

 

Romero: “és un dia històric”

A part de la primícia cinematogràfica, l’alcalde montbuienc ha assegurat que avui “és un dia històric, el compliment d’un somni”, i ha afirmat que “és un equipament que dóna identitat al poble” i que està “a disposició de Montbui i de tota la comarca”.

 

 

Romero també ha recalcat que “el pressupost municipal per a la seva construcció ha estat mínim” ja que s’ha finançat prinicipalment mitjançant la Diputació, que hi ha aportat uns 450.000 euros. El batlle montbuienc, però, també ha estès el seu agraïment “a la Llei de Barris que en el seu dia va potenciar la Generalitat i que també ha estat clau per tenir avui aquestes instal·lacions”.

 

A l’acte també hi eren presents l’alcalde d’Igualada i diputat a la Diputació de Barcelona Marc Castells; i l’arquitecte de l’equipament Pere Puig.

 

 

[Img #21148]Castells: “promou la cohesió i la convivència”

Castells ha declarat que “l’equipament no és només per Montbui, és per tots els municipis de la Conca d’Òdena i de la comarca” i ha afegit que “la Diputació està al costat dels municipis que aposten per centres de proximitat que promouen la cohesió i la convivència”, alhora que ha assegurat que “Montbui i Igualada són dues cares d’una mateixa moneda per les que val la pena treballar”.

 

 

Finalment, Puig s’ha manifestat en un sentit similar, en assegurar sobre l’equipament que “espero que la gent d’Igualada, Vilanova i Òdena també se’l facin seu”. L’arquitecte també ha explicat que “com més a prop estàs d’una obra més vinculació hi tens i inevitablement millor queda”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*