Inici Societat Montbui i Alcaudete estrenyen lligams en un emotiu acte institucional

Montbui i Alcaudete estrenyen lligams en un emotiu acte institucional

COMPARTIR

Hi ha agermanaments que perduren i que s’enforteixen. És el cas del que consoliden any rere any els municipis de Montbui i Alcaudete (Jaén). Dijous passat es va poder veure una nova mostra d’aquesta gran entesa i vinculació en una visita institucional realitzada per una delegació d’aquest municipi andalús, amb el qual Montbui es va agermanar el 1997.

[Img #2126]L’acte protocolari de presentació va omplir la Sala d’Actes de l’Ajuntament, amb unes 80 persones, i va començar amb la projecció d’un video promocional d’Alcaudete. A continuació es va fer la presentació de l’acte, la qual va anar a càrrec de l’alcalde Teo Romero i de l’alcalde d’Alcaudete Valeriano Martín, que va encapçalar la comitiva. Teo Romero va encetar l’acte destacant que “avui fem un acte d’intercanvi de cultures. És molt [Img #2122]important continuar enfortint lligams: durant aquests 15 anys d’agermanament s’han continuat fent intercanvis de persones i els nostres ciutadans continuen tenint una relació molt intensa amb una de les aldees d’Alcaudete, Noguerones”. Romero va recordar que “Montbui ha estat municipi d’acollida, d’adopció per a moltes persones que van abandonar la seva terra a la recerca de noves oportunitats. Ara la història es repeteix però a la inversa, veiem com moltes persones, especialment alguns dels nostres joves, marxen cap als països del Nord d’Europa a la recerca d’un futur millor”. L’alcalde montbuienc va recordar que “la suma de cultures, el mestissatge, és la base del Montbui actual”. Romero va assenyalar que “no s’han de perdre mai els origens” i va destacar que “els intercanvis econòmics i comercials també estan en la base de l’agermanament amb Alcaudete”.

L’alcalde d’Alcaudete Valeriano Martín, en nom de la delegació del seu municipi, va agrair les atencions rebudes durant l’estada a Montbui –la delegació d’Alcaudete també va visitar Manlleu l’endemà- i va lloar la bona relació existent entre els dos municipis i l’empremta que “sempre deixa Montbui entre tots nosaltres”.


Presentació del llibre “La asesina de los ojos silenciosos”

[Img #2125]

En aquesta visita a Montbui de la delegació d’Alcaudete també hi va ser l’escriptora Felisa Moreno, que va presentar la seva novel·la “La asesina de ojos bondadosos”. Felisa Moreno, que és de Noguerones –una de les zones d’Alcaudete d’on són més montbuiencs- va ser l’ambaixadora cultural d’Alcaudete en aquesta visita.  “La asesina de ojos bondadosos” va ser la primera novel·la de l’autora, i va obtenir el primer premi del Certamen d’Escriptors Novels de la Diputació de Jaén, entitat que va publicar l’obra l’any 2009.

El pròleg de la presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cultura de Montbui, Iolanda Acosta, qui va recordar que es tracta d’una novel·la [Img #2123]“totalment recomanable. És la història de dues dones, comptada en dos temps i dues veus. Una d’aquelles obres que et captiva i on succeeixen històries de gelos, amors, desamors, tot per poder descobrir la veritat d’un assassinat”.

De la seva banda l’autora Felisa Moreno va repassar la seva trajectòria literària i va destacar les dificultats que tenen els escriptors novells per fer arribar les seves obres al gran públic. Felisa Moreno va voler agrair l’oportunitat de presentar la seva novel·la a Catalunya i va destacar també la gran rebuda per part de la gent de Montbui, on va poder vendre i signar nombrosos llibres. L’ajuntament de Montbui va voler obsequiar l’autora de Noguerones-Alcaudete amb una col·lecció de llibres d’autors de Montbui, entre els quals no hi van faltar obres de Daniel González, Pablo Grados, Félix Martínez, Tania Martos, Maria Mercè Cantarell i Mireia Rubio, entre d’altres. Per als que vulguin llegir “La asesina de ojos bondadosos”, es pot adquirir a la llibreria Soteras de Montbui.

[Img #2124]

La delegació d’Alcaudete va portar també fins a Montbui una exhibició del metre tallador de pernil -un dels millors especialistes del país- José Francisco López Ruiz, amb tast de pernil per als assistents. El mestre tallador de pernil va fer una demostració de tall de pernil, amb el qual es va fer un pica-pica entre els assistents a l’acte.

[Img #2135]

Durant la mateixa trobada, el rapsoda local Félix Martínez va recitar un emotiu poema dedicat a l’aldea de Noguerones, d’on són originaris molts ciutadans de Montbui.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*