Inici Societat Montbui completarà la connexió dels carrers Sant Jaume i La Tossa

Montbui completarà la connexió dels carrers Sant Jaume i La Tossa

COMPARTIR

El projecte de perllongament del carrer Sant Jaume que comportarà, de fet, la seva unió amb el carrer La Tossa será una realitat a principis de l’any que ve. Actualment s’està fent el procés de licitació de les obres d’aquesta actuació i, si es compleixen els terminis previstos, les obres podrien començar durant aquest proper mes d’octubre. L’actuació té un pressupost de licitació de 122.376 euros (IVA inclòs) i inclou l’enderrocament de dos edificis ubicats al carrer La Tossa 26-28. L’empresa que guanyi aquesta licitació tindrà quatre mesos per dur a terme aquest projecte.

La zona objecte de la intervenció és actualment un cul de sac. Un cop finalitzat el projecte, després de l’enderrocament dels edificis i de l’adequació de la zona, es garantirà la circulació de vianants i vehicles entre els carrers Sant Jaume i La Tossa, i viceversa. També es guanyarà una petita zona lúdica, amb aparcament per a vehicles, en un espai de gran centralitat, proper al Passeig Catalunya i a Montmercat. També hi quedarà un petit espai en un solar de propietat municipal.

Els treballs consistiran en l’enderrocament dels edificis de carrer La Tossa 26-28; també es farà l’obertura del vial, les excavacions de rases per fer la nova instal·lació eléctrica, tammateix es durà a terme la reposició de paviments i voreres; també es realitzarà el canvi de les lluminàries existents, es colocaran les noves columnas d’il·luminació, es construiran jardineres i s’ordenarà la zona. En total, l’actuació afectarà a 1.225 metres quadrats de terreny.

Com explica l’Alcalde montbuienc Teo Romero “es tracta d’una de les actuacions urbanístiques més ambicioses i que millorarà la Mobilitat interna en el Nucli Urbà. Aconseguirem que dues zones separades fins ara puguin tenir continuïtat i una nova connexió per a la circulació dels vehicles. És una actuació básica, en una de les zones que té una major densitat demogràfica del municipi. Els veïns ara podran triar per on voldran desplaçar-se més ràpidament. Fins ara no tenien alternativa i per això hem volgut prioritzar aquesta actuació”. El batlle montbuienc va explicar que “aquestes actuacions pretenen fer un municipi amb més qualitat de vida per als seus ciutadans. Millors accessos, millors equipaments, millors serveis…tot plegat optimitzant els recursos i mantenint la voluntat transformadora que ens caracteritza”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*