Inici Destacats Montbui clou la seva Setmana de la Gent Gran

Montbui clou la seva Setmana de la Gent Gran

COMPARTIR

Montbui va finalitzar aquest dilluns la Setmana de la Gent Gran amb una xerrada divulgativa sobre la grip, la qual va tenir lloc a la Sala Petita de Mont-Àgora. Amb tot, el dia anterior, diumenge, va tenir lloc el plat fort d’aquesta Setmana de la Gent: el 27è Dinar dels Avies i les Àvies de Montbui. Més de 500 persones es van aplegar al Pavelló de Mont-aQua, on es va organitzar aquest dinar de gala, que va ser un magnífic colofó a 10 dies d’activitats per a la gent gran del municipi.

Al Dinar hi van assistir les autoritats municipals encapçalades per l’Alcalde Teo Romero, diferents regidors i regidores de l’equip de govern. També hi van ser presents Montserrat Torra i Marta Rodríguez, en representació de la Fundació La Caixa. Enric Senserrich, pel Casal de la Gent Gran d’Igualada, i Ramon Camacho en representació de la Gent Gran de Vilanova del Camí. També hi van assistir Lluís Pujol i Lídia Pujol per la Fundació Sanitària Sant Josep (ens que gestiona el Centre de Dia Montbui) i Vicky Gil, directora d’aquest mateix centre de suport diari als avis i àvies. També hi va assistir el mossèn montbuienc Josep Maria Pujol.

A la part final del Dinar es van fer els diferents homenatges i reconeixements. Enguany l’homenatge “Noces d’Or” va incloure el reconeixement a les parelles formades per Julián Dueñas Pascual i Rosa Soler Boldú; també a la parella formada per Cristóbal Hinojosa Luque i Piedad Quintana Granados i a José Pérez Pérez i a Dolores Medina Gallardo. Se’ls van lliurar sengles plaques commemoratives i rams de flors.

Durant la gala es va retre homenatge a Joan Icart Subirà, persona que porta molts anys col·laborant amb l’Associació de la Gent Gran de Montbui, i impulsant la cultura popular a través del ball de la sardana.

També es van lliurar sengles obsequis a la Pubilla Inma Espinar Méndez i a les Dames d’Honor Meritxell Cots Moreno i a Anaís Holgado Ramos per part de la Junta del Casal. També l’entitat “Artesanas de Corazón” va lliurar un petit reconeixement a la regidora Aurora Fernández.

Durant l’acte es van tenir paraules de record per a les dues àvies centenàries de Montbui: Àngela Rovira Carol i Maria Molins Plasència; així com també per a dues parelles que estaven inscrites a l’homenatge “Noces d’Or” i que, per motius aliens a la seva voluntat, no hi van poder assistir: les formades per Antonio Velasco i María Álvarez i la formada per Joaquín García i per María Ángeles Lozano, a qui els assistents van dedicar una ovació.

Va cloure l’acte amb els parlaments del president de l’Associació de la Gent Gran Joan Compte i amb l’alcalde Teo Romero. Joan Compte va destacar “el suport de totes les persones que col·laboren amb les activitats que organitza el Casal”, i especialment va adreçar-se a les representants de Fundació La Caixa assistents a l’acte, Montserrat Torra i Marta Rodríguez, recordant que “la Fundació La Caixa ens dóna un suport molt important en el nostre funcionament com a associació. És una col·laboració intensa, de molts anys, que agraïm profundament”.

De la seva banda, l’Alcalde Teo Romero va començar la seva intervenció adreçant unes paraules d’agraiment per a totes les persones, entitats i institucions que treballen diàriament i colze a colze amb la Gent Gran de Montbui i també amb els serveis per a les persones del municipi.

El batlle també va lloar les parelles homenatjades i les seves famílies presents a la gala, i també va tenir paraules de record per a les que no van poder assistir, i especialment va recordar la tasca de María Angeles Lozano, qui, durant molts anys, va ser l’encarregada per la gestió del CCC La Vinícola i de col·laborar amb la Gent Gran de Montbui.

La futura residència d’avis pública, a tocar del Parc de la Solidaritat

Romero va destacar que “Montbui treballa perquè la Gent Gran tingui els millors serveis possibles, i amb uns preus assequibles per a tothom. Tenim un Centre de Dia que inicialment va ser de 25 places, el vam poder ampliar a 35 i a hores d’ara tenim una llista d’espera de 40 persones de Montbui. Farem la Residència dels Avis, un equipament que estarà ubicat en un solar municipal ubicat entre la carretera de Valls i el Parc de la Solidaritat. Però no volem fer una residència només per a alguns que se la puguin pagar. Volem que sigui una residència pública a l’abast de tothom, i per això farem tot el possible perquè sigui possible. Tant important com fer la residència és que sigui accessible a tots els avis i àvies”. Teo Romero va destacar que un dels objectius a prioritzar amb la gent gran és que els “avis siguin actius, que puguin fer activitats i mantenir-se participatius. El nostre objectiu és lluitar contra la soledat, que és un dels enemics a combatre per a les persones grans” .

L’Alcalde va finalitzar el seu discurs recordant que “la gent gran de Montbui sou exemple per als més joves. Us demano que vosaltres, que heu sigut exemple de respecte i convivència, feu pedagogia amb els vostres familiars més joves. Defensem entre tots aquest bé tan preuat que és la convivència”.

Resum de les darreres activitats celebrades

La 27a Setmana de la Gent Gran va viure les seves darreres activitats, com l’espectacle Play-back del grup “Il·lusió”, que va aplegar prop de 300 persones a la Sala Gran de Mont-Àgora.

L’endemà divendres es va dur a terme una visita als Locals Parroquials de Montbui, en commemoració del 50è aniversari de la parròquia de Sant Maure i també un Ball per a la Gent Gran, amb la música i animació de Joan Altarriba.

El dissabte 6 d’octubre al matí es va celebrar als Jardins de l’Ajuntament la tradicional Tirada de Bitlles de la Setmana de la Gent Gran i el dilluns dia 8 a la tarda es va celebrar a Mont-Àgora una xerrada per a la gent gran sobre “la grip”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*