Inici Destacats Montbui va celebrar el Carnestoltes per partida doble

Montbui va celebrar el Carnestoltes per partida doble

COMPARTIR

Petits i grans van participar dissabte passat de la gran festa de la disbauxa que s’organitza anualment a Montbui: el Carnestoltes.

El Carnestoltes de petits, per segon any consecutiu, a Can Passanals

Enguany la climatologia va condicionar la festa dels més menuts, celebrada a mitja tarda, i que va haver de realitzar-se al pavelló de Can Passanals en comptes de la plaça de l’Ajuntament. El cel ennuvolat i una minsa pluja va obligar l’organització a traslladar la festa per segon any consecutiu al pavelló, on es va celebrar la tradicional concentració de comparses i disfresses infantils, i on també es va poder veure l’actuació del grup d’animació Tres Quarts de Quinze.

Un miler de persones van veure aquesta activitat, que va finalitzar amb el tradicional lliurament de premis, els quals van anar a càrrec del Tinent d’Alcalde d’Educació i Esports Josep Palacios, la Tinent d’Alcalde d’Administració, Economia i Participació Elisabet Tamargo i la regidora de Cultura montbuienca Montserrat Carricondo.

Els guardons es van repartir de la següent manera:

El premi al nen més petit disfressat va ser per Emma Guerrero, disfressada de “fada”, amb només set mesos.

A la categoria de zero a tres anys. Primer premi per a la disfressa “Avis”, dels nens Astrid i Brian. En segon lloc es va reconèixer a “Eduardo Manostijeras”, a càrrec del nen Rafael Recio. I tercers van ser els petits Neymar i Ever amb “Crispetes”.

Pel que fa a la categoria de quatre a sis anys, el primer premi va correspondre a la nena Irene Guzmán, amb la disfressa “La reina del reciclatge”. El segon guardó d’aquesta categoria va ser per Nicole Rodríguez, amb una disfressa de “joier” i el tercer reconeixement va ser per a Martina i Daniela Portero, amb la disfressa “follets del bosc”.

A la categoria de set a dotze anys el primer premi va ser per a Diego Recio, amb la disfressa “Skar del Rei Lleó”. El segon guardó va correspondre a Lucía i Ingrid Palomino, amb la disfressa “Potatos” i el tercer premi va guanyar-lo Patric Muñoz amb la disfressa “Nen bèstia”.

Pel que fa a la categoria de comparses, el premi a la comparsa més social va ser per a “Punt de reunió”, formada pels infants i integrants de l’Associació Inama, la qual enguany celebra el seu vintè aniversari. El premi a la comparsa amb més color va ser per a “Ocells de colors”, de l’Esplai Àuria”. El guardó a la més original i treballada va correspondre a “Telèfons vintage”, formada per pels menuts Irune, Alba, Ivet, Alex i Gael. I, per últim, el premi a la comparsa més nombrosa va ser per als infants i educadores de les Llars d’Infants Municipals Santa Anna i L’Estel, que anaven de “Músics de Bremen”.

El Carnestoltes d’adults, amb participació local

Enguany el carnestoltes d’adults de Montbui va realitzar-se per segon any consecutiu en dissabte al vespre, mantenint un nivell de participació similar al d’anteriors edicions, uns 600 inscrits. Els participants es van concentrar al Passeig Espanya de Vista Alegre a partir de les set de la tarda, on es van ubicar per ordre les comparses, sempre liderades per la del Rei Carnestoltes, que, com marca la tradició, va ser conduïda per l’entitat guanyadora de l’edició de 2017, l’AMPA de l’Escola Antoni Gaudí.

A un quart de nou van començar a desfilar els protagonistes de la festa. Animades coreografies amb temes del “reggaeton” més actual i també èxits musicals del moment van acompanyar una desfilada que va continuar per la Carretera de Valls, el Boulevard sencer, el carrer del Pont, la pujada final fins el pavelló de Can Passanals.

Un cop allà va començar l’animació musical de Carnestoltes, amb la música de DJ Zooloo, mentre el jurat format per la Comissió de Festes del Nucli Urbà deliberava sobre els guanyadors. Finalment, pels volts de les onze de la nit es feia el lliurament de guardons, en un acte presidit per l’Alcalde Teo Romero, la Tinent d’Alcalde d’Administració, Economia i Participació Elisabet Tamargo i per la regidora de Cultura Montserrat Carricondo.

En aquesta ocasió, i tenint en compte que es van deixar deserts els premis a la comparsa forània i a la més crítica, es van lliurar tres primers individuals, valorats amb 80 euros cadascun. El primer va ser per a la disfressa “Una hiena boja en aquest món de bojos”. El segon va ser a la disfressa “Bovina de fil” i el tercer per a l’”Arca de Noè”.

Pel que fa a la categoria de comparses, el cinquè premi, valorat amb 100 euros, va ser per a “Les super nenes”. El quart lloc del concurs, valorat amb 200 euros, va correspondre a “Wonder woman”. El tercer va ser per a les “Dolces Boges”, que van endur-se 200 euros i un trofeu. La segona posició va ser per a la carrossa de l’AMPA Garcia Lorca, “Crancs pel Món”. Van obtenir un prem de 300 euros i trofeu. I la comparsa guanyadora del primer premi va ser “Playmòbil Hippies”, formada per un grup de montbuiencs que van conquerir al jurat amb una comparsa dinàmica i amb unes disfresses treballadíssimes. El primer premi suposava 400 euros i trofeu.

FER UN COMENTARI

*