Inici Destacats Montbui celebra una partcipada Fira de la Multicultura i el Comerç

Montbui celebra una partcipada Fira de la Multicultura i el Comerç

COMPARTIR

Montbui va celebrar exitosament una nova edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç, la qual serà recordada especialment per la recuperació de la Passarel·la del Comerç, 10 anys després.

La Passarel·la del Comerç, un gran èxit

Precisament la Passarel·la del Comerç va ser l’acte més participat i complex de tot el programa. La Sala Auditori de Mont-Àgora, sense les grades retràctils en aquesta ocasió, va acollir divendres al vespre/nit les dues desfilades del comerç montbuienc. 600 persones van veure cadascuna de les dues desfilades, sengles plens absoluts a la sala gran de l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, en les activitats que fins ara han acollit més públic dels seus tres anys d’història.

Hi van mostrar els seus productes i serveis 21 establiments comercials pertanyents a la Unió d’Establiments de Montbui (UEM): Finques Montbui, Supermercats Charter, Cal Pepe, Gonzalo, Therana, Perruqueria Lely, Sweet-In, Esports Garcia, Montse Balada, Carniseria/xarcuteria Seymar, Diverevent, CTM, Valls Òptics, Xurreria Òscar’s, Reparació d’automòbils Bòria, Eco Rentat JR, Perruqueria Petty Look, Bazar Rosa, Calçats Grup 2, Joieria Llucià i Cal Lluís.

L’artista montbuienca Silvia Latorre va conduir les dues desfilades, amb els seus monòlegs plens de dinamisme i humor, i amb un format teatralitzat que va ser molt ben valorat pel públic assistent. Cal destacar la qualitat de les diferents coreografies i els vídeos projectats a la pantalla gran de Mont-Àgora per a cada comerç participant. Les coreografies van anar a càrrec de Sara Ramos i David Garcia, amb els cossos de ball Darks Seasons (D&S) i amb nombrosos grups de ball i de models col·laboradors per a cadascun dels comerços participants. El maquillatge dels participants va anar a càrrec de “Mary Kay”, consultores de bellesa independents. I les tasques de perruqueria a càrrec d’”Acadèmia de Perruqueria Grup Moda”.

Prop de 150 voluntaris, la gran majoria montbuiencs, van col·laborar en aquesta activitat per completar les dues desfilades. Cadascuna de les desfilades van tenir una durada propera als 110 minuts i van realizar-se amb un notable èxit, culminant així una feina de molts dies i de diferents assajos.

Una vegada finalitzada la segona Passarel·la (les dues desfilades van ser iguals) es va dur a terme un acte de reconeixement a tots els comerciants de Montbui que van prendre part en aquest acte. L’Alcalde Teo Romero i la I Tinent d’Alcalde d’Administració, Economia i Participació, Elisabet Tamargo, van lliurar sengles obsequis acreditatius a la vintena d’establiments que hi van prendre part. També es va voler reconèixer la gran tasca de la presentadora/conductora de l’acte Silvia Latorre i la tasca dels coreògrafs Sara Ramos i David Garcia.

Un cap de setmana ple d’activitats

Tant dissabte com diumenge les botigues al carrer van ser protagonistes al Boulevard, amb paradetes de botiguers del municipi, artesans arribats d’arreu de Catalunya i algunes entitats del municipi. Especialment destacada va ser l’afluència de clients a les botigues dissabte, quan la meteorologia va ser més benèvola. L’endemà diumenge al matí la pluja va fer acte de presència de forma continuada i va deslluir la jornada matinal de botigues al carrer.

Les activitats familiars i d’animació van acompanyar la jornada de compres de dissabte, amb activitats d’animació, tallers i pintacares per a la mainada, una xocolatada organitzada per la Comissió de Festes Nucli Urbà i un espectacle d’animació infantil amb “Hulk”, “Spiderman” i “Ironman” que es va acabar celebrant a la sala petita de Mont-Àgora, també en previsió de mal temps.

El dissabte a la tarda es va celebrar al Passeig Catalunya una Trobada Multicultural, amb les actuacions dels grups de ball de l’AMPA Escola Garcia Lorca. Va sobresortir, pel gran nombre de participants, una “masterclass” de balls organitzada per Eva Copoví a l’amfiteatre del Passeig Catalunya.

Un dels actes tradicionals més importants va ser la cercavila musical, la qual va sortir des de Mont-Àgora, va continuar fins el Bou de Montbui, on es va fer el reagrupament de comparses i grups i a continuació va fer un recorregut pel Boulevard i el centre del Nucli Urbà. Hi van intervenir els gegants i capgrossos locals, també diferents grups d’animació rítmica de batucada, la Colla Gegantera del Bisbalet i Gegants i grallers de Calaf. El Grup Dracs i Diables de Montbui va tancar la jornada amb una espectacular “cercavila de foc”, amb la qual van fer les delícies de petits i grans.

Trobada de Motos i Cotxes Clàssics passada per aigua

Més d’una treintena de vehicles van participar enguany a la 7ª Trobada de Motos i Cotxes Clàssics, celebrada diumenge al matí malgrat la pluja, fet que va condicionar el desenvolupament de les activitats. Els participants es van concentrar de bon matí a MontMercat i, a les 10 del matí, van començar un circuit en cotxe per la comarca. Pels volts de les 12 els participants van tornar a MontMercat, on els pilots i els seus acompanyants van poder gaudir amb un vermut. Enguany, per primera vegada es van lliurar dos premis: un al vehicle inscrit més antic (per al montbuienc Josep Grados, amb un Renault 4 4 del 1956) i un altre per al participant desplaçat a Montbui des del municipi més llunyà, premi que va recaure en Albert Conill Bassaganya, de Ripoll, amb un Peugeot 309 GTI.

La pluja va condicionar la celebració de la matinal amb inflables per a la mainada, que només es va poder celebrar entre les 12.30 i les 14.00 hores amb normalitat. La segona jornada de la Fira del Comerç i el mercat mensual d’Antiquaris i Brocanters també van quedar deslluïts per la pluja.

Un any més la pluja va voler acompanyar els “romeros” de l’Associació Virgen del Rocío de Montbui, que van celebrar la tradicional “Romería a la Virgen del Rocío”. Després de la tradicional Missa Rociera, els components de l’associació van traslladar la imatge de la verge fins a MontMercat, després de passar pel Boulevard, on van continuar la celebració amb l’arrossada popular organitzada amb motiu de la Fira de la Multicultura.

Ja a la tarda, a l’escenari del Passeig Catalunya es va organitzar la 7ª Trobada de Cultura Popular i Tradicional de l’Anoia amb la participación de diferents grups de la nostra comarca, com el grup cors i danses de la Unió Cultural Extremenya Anoia, els Falcons de Vilanova d’Espoia, el grup “Els Trobadors de l’Anoia” i el Grup Sardanista Montbui.

Va cloure aquesta edició de la Fira de la Multicultura i el Comerç un llençament de globus blancs amb desitjos, per part de totes aquelles persones presents al Passeig Catalunya. Va ser el darrer acte d’una fira lluïda en línies generals, i on la pluja, tot i ser present, no va alterar el programa previst d’activitats.

Cronològicament, les primeres activitats de la Fira de la Multicultura van ser la tradicional Arrossada del Primer de Maig, que enguany es va haver de celebrar a l’Ateneu per les inclemències meteorològiques; també es va poder veure a Mont-Àgora una exposició de cartells de cinema amb les pel·lícules més destacades que s’han projectat a Mont-Àgora Cinemes durant els tres anys de programació als cinemes montbuiencs. Per últim, cal remarcar la realització, dijous passat, d’un acapte de sang a la Plaça de l’Ajuntament montbuienc.

FER UN COMENTARI

*