Inici Festes Montbui celebra la seva Festa Major d’hivern

Montbui celebra la seva Festa Major d’hivern

COMPARTIR

Coincidint amb el dia del patró del municipi, Sant Maure, Santa Margarida de Montbui engega la part central dels actes de la seva Festa Major d’hivern.

Aquest dimarts es fa, a les 11 del matí, una missa a la parròquia de Sant Maure en honor a la patró. A les 12 es fa la missa de Sant Maure al Nucli antic, a l’església de Santa Margarida.

[Img #3784]Des d’aquest dimarts i fins divendres es pot visitar al vestíbul de l’Ajuntament de Montbui una exposició dedicada a commemorar el 25è aniversari de la Policia Local del municipi. Fotografies, emblemes, uniformes o material mòbil formen part d’aquesta mostra. La Policia Local montbuienca va adoptar des dels seus inicis a Sant Maure com a patró, i és per aquest motiu que durant la Festa Major d’hivern el cos de seguretat del municipi acostuma a celebrar actes com el lliurament de condecoracions de divendres.

Aquest dimarts, a la 1 del migdia, l’Ateneu Cultural i Reacreatiu del Nucli Antic acull el tradicional Concert Vermut de Sant Maure, amb el qual es donaran per finalitzats els actes de la festa en el dia del patró del municipi.

Les activitats continuaran el proper dijous 17 de gener a partir de les sis de la tarda, amb el tradicional ball dels dijous de la Gent Gran, a La Vinícola.

El divendres 18 de gener, a les 13 hores tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural La Vinícola l’acte de lliurament de felicitacions i condecoracions del 25è aniversari de la Policia Local de Montbui. Aquest acte, que es realiza en el marc de la festa pel patró Sant Maure, permetrà reconèixer aquells membres dels cossos i forces de seguretat que han destacat en accions de servei durant els darrers mesos.

El mateix divendres entre les 15.30 i 16.30 hores tindrà lloc un espectacle per als infants de les escoles de Montbui. La companyia Grup Cia Teatre Imaginari representaran l’espectacle “L’elefant i l’aranya”.

I el mateix divendres, a partir de les set de la tarda, l’historiador montbuienc Daniel González Caldito presentarà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament el seu llibre sobre la “Història de Santa Margarida de Montbui”.

Clourà la jornada el 10è Concurs de Monòlegs, que es realitzarà a la Sala d’Actes de La Vinícola a partir de les 11 de la nit. Aquest concurs estarà amenitzat per l’humorista Miquel Àngel Marín. Hi haurà tres premis: un primer de 150 euros i dos més de 75 euros per al segon i el tercer classificat. Les inscripcions per prendre part en aquest concurs finalitzen aquest proper dijous, i es poden formalitzar en el Departament de Cultura de l’Ajuntament.

[Img #3783]Lliurament dels 15ns Premis Bou

El dissabte 19 de gener tindrà lloc el Lliurament dels 15ns Premis Bou (podeu veure els finalistes a la notícia enllaçada al final d’aquest text), en una gala que començarà a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cívic i Cultural La Vinícola. Enguany els presentadors d’aquest certamen seran Martí Gomà i Laia Torrades, en representació del Grup d’Esplai Montbui –Premi Bou a l’Activitat de l’Any de l’edició anterior-. L’amenització musical anirà a càrrec dels dos grups de cant coral del municipi: la Coral Si Fa Sol (que ja va ser qui va amenitzar musicalment la primera gala de Premis Bou, ara fa quinze anys) i la Coral d’IMontbui (formada per alumnes de l’Institut Montbui).

Com és habitual durant la gala es lliuraran d’entrada els premis del 9è Concurs Fotogràfic organitzat per l’Associació Inama, i que enguany portava per títol “Jo ho vaig viure”. Aquest concurs inclou tres premis (un primer de 120 euros; un segon de 60 i un tercer premi de 30 euros). Les obres d’aquest concurs estaran exposades entre el 21 de gener  l’1 de febrer a l’Ajuntament.

Missa de Sant Maure

Els actes de la Festa Major d’Hivern clouran aquest diumenge, a partir de les 11 del migdia amb un ofici solemne a la parròquia del nucli urbà, que estarà amenitzat per la Coral Si Fa Sol, i on es commemorarà la festivitat del patró Sant Maure.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*