Inici Destacats Montbui celebra la Festa Major d’Hivern amb màgia, monòlegs i activitats infantils...

Montbui celebra la Festa Major d’Hivern amb màgia, monòlegs i activitats infantils entre els plats forts

COMPARTIR

Montbui celebrarà durant els propers dies el gruix d’activitats de la Festa Major d’Hivern, en honor al patró Sant Maure.

Les propostes culturals han començat aquest dimecres a Mont-Àgora, amb la representació per a escolars del municipi de l’espectacle infantil de sorra “Jojo, memòria d’un orangutan”, a càrrec de la companyia “Ytuquepintas”.

Divendres continuaran les propostes amb el 16è Concurs de Monòlegs de la Festa Major d’Hivern, una activitat que començarà a les onze de la nit, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, i que comptarà amb la presència, com és costum de Miguel Ángel Marín. Hi haurà premis per als tres primers classificats del concurs: un de 150 euros per al guanyador; 100 euros per al segon i 50 euros per al tercer classificat.

Les activitats continuaran el dissabte 12 de gener, a la plaça de l’Ajuntament, amb una matinal amb propostes per a la mainada, on no hi faltaran inflables, elàstics, karts, i un taller pintacares. També hi haurà xocolatada, a càrrec de la Comissió de Festes Nucli Urbà.

El mateix dissabte, però a les quatre de la tarda, donarà inici el Campionat de Botifarra de la Festa Major d’Hivern, que es celebrarà a l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic. A aquella mateixa hora, també al Nucli Antic, començarà una Gimcana Infantil, a càrrec del Grup d’Esplai Montbui, la qual es durà a terme per a tots els nens i nenes de 6 a 13 anys.

El plat fort: espectacle familiar de màgia

I a dos quarts de cinc de la tarda donarà inici a la Sala Auditori de Mont-Àgora un dels plats forts d’aquesta Festa Major d’Hivern: l’espectacle familiar de màgia “Melanie Màgia 90”. Es tracta d’un recital d’il·lusionisme a càrrec d’una de les millors magues del moment, en un espectacle dirigit pel Mag Lari que farà les delícies de grans i petits. Melanie ja va va destacar al programa televisiu de Televisió Espanyola “Pura magia”, essent una de les participants més ben valorades. Les entrades per a aques espectacle familiar, al preu de 3 euros, es poden adquirir a la taquilla de Mont-Àgora i a través del web www.reservaentradas.com

A dos quarts de sis de la tarda, al Nucli Antic, s’organitzarà una xocolatada per als participants a la Gimcana que organitza el Grup d’Esplai Montbui.

L’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic acollirà les darreres dues activitats del dissabte. D’una banda, a partir de les 9 de la nit es farà el Sopar de Sant Maure-Botifarrada, i a partir de les onze de la nit tindrà lloc una Disco-mòbil, amb música dels anys 80 fins a l’actualitat.

El diumenge 13 de gener començarà amb la tradicional Missa Solemne en honor al patró Sant Maure, a la parròquia del Nucli Urbà del mateix nom. En aquesta cerimònia es farà, com marca la tradició, l’ofrena del Ciri Votiu.

A partir de la una de la tarda, al Nucli Antic, es durà a terme la Cercavila de Sant Maure, a càrrec dels músics del Grup de Diables de Montbui. El recorregut començarà a la Font del Comú i finalitzarà a l’Ateneu, on es durà a terme el també tradicional Vermut de la Festa Major.

A partir de les cinc de la tarda, l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic acollirà un Campionat femení de dòmino, i també a l’Ateneu, però a dos quarts de set de la tarda tindrà lloc la representació de l’obra “Qui els va parir”, a càrrec del Grup de Teatre Montbui.

La Festa Major d’Hivern Sant Maure finalitzarà el proper dimarts 15 de gener, patró de Sant Maure, amb la Missa solemne de Sant Maure que es durà a terme a la Parròquia de Santa Margarida a partir de les 12 del migdia.

FER UN COMENTARI

*