Inici Destacats Montbui celebra amb èxit la seva primera fira sostenible

Montbui celebra amb èxit la seva primera fira sostenible

COMPARTIR

El passat dissabte 7 de maig es va celebrar a Santa Margarida de Montbui la primera edició de la Fira Sostenible. Una quinzena de parades d’artesans i productors locals van omplir els jardins de la Vinícola en una jornada primaveral en què no van faltar jocs infantils i tallers per a totes les edats.

La Fira va comptar amb la participació de molts montbuiencs i montbuienques, i també hi van ser presents visitants dels municipis veïns, així com d’arreu de la comarca de l’Anoia. Tots plegats es van donar cita en un certamen que va respondre a les expectatives i que va saldar-se amb un notable èxit organitzatiu i de visitants.

Poc abans de començar la Fira, a les 9.30 h, es va fer una sortida etnobotànica amb sortida des del Parc Central, organitzada pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena, en la qual es va aprendre com és el paisatge que ens envolta, quin paper juguen els pagesos i pageses, i a identificar plantes silvestres comestibles. Seguidament, a partir de les 10 h, amb totes les parades establertes als jardins de la Vinícola, va començar un taller per confeccionar braçalets amb la tècnica de l’estampat sobre pell, un altre de disseny d’arracades amb paper japonès i un de reciclatge artístic. Més tard, a les 11 h, es van fer els tallers de “Fes una figura de fang amb torn de terrisser” i “Collage amb papers reciclats”. Tots aquests tallers, organitzats per La Tribu Anoia, van tenir un gran èxit i, fins i tot, el de la figura de fang i el d’arracades amb paper japonès es van repetir a la tarda. No van ser, però, els únics tallers que es van fer després de dinar, ja que també se’n van fer dos: el de crear un xaiet de llana cardada i el d’enquadernació sostenible.

Tanmateix, no tots els tallers van ser d’artesania; també se’n van fer de gastronòmics, els quals van ser dinamitzats pel Col·lectiu Eixarcolant. El primer va arrencar a les 10.30 h amb la cuina de la tagarnina, una verdura silvestre que creix arran de terra. Més tard, es van fer els tallers d’untables vegetals cíclics i el de cuina amb malves a l’estil marroquí. Si bé tots aquests tallers van adreçar-se a adults, a la tarda se’n va fer un dirigit al públic familiar. D’altra banda, al matí es va fer una caracterització pública per veure com recicla la ciutadania de Montbui. Així mateix, durant tot el dia es van lliurar elements d’utillatge per facilitar la separació dels residus.

A la Fira també es va poder fer el vermut i, a l’hora de sopar, va tenir un gran èxit el “margaritu”, un kebab farcit d’hortalisses, llegums i carn. A més dels àpats, a la Fira tampoc hi va faltar música. El grup Pájaros Mojados va amenitzar l’hora del vermut i Versión Imposible va tancar la jornada amb un gran concert amb interacció del públic. Com a cloenda, després de l’actuació de Versión Imposible, l’artista Markus D va pintar dos murals amb la tècnica de la pintura a l’aigua.

La primera edició de la Fira Sostenible, que va afavorir els productes de proximitat, va causar bones sensacions entre els paradistes i els assistents. L’activitat va organitzar-la l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de les regidories de Comerç, Cultura i Medi Ambient, amb el suport de La Tribu Anoia, Ecomercaderet, col·lectiu Eixarcolant, la Unió d’Establiments de Montbui, Anoia Turisme i la Diputació de Barcelona.

La I Fira Sostenible, cloenda d’una Setmana del Comerç on va destacar la conferència d’Emilio Duró

Del 2 al 7 de maig es va celebrar la Setmana del Comerç, organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i la Unió d’Establiments de Montbui (UEM).

L’acte principal va ser la conferència motivacional d’Emilio Duró, que va tenir lloc el passat 5 de maig a Mont-Àgora i va aplegar unes 300 persones. Duró, empresari i professor lleidatà, va exposar la seva filosofia de vida, fent menció als aspectes més importants de la vida i a com cal afrontar-se als problemes. El col·loqui va ser presentat pel regidor de Promoció Econòmica, Jordi Bòria i Taixé, que va lloar el teixit comercial del municipi.

D’altra banda, el dissabte 7 de maig, a la carpa de la UEM de la Fira Sostenible, es va fer la divertida activitat grupal “Desactiva la bomba”, un escape commerce organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, la Unió d’Establiments de Montbui i Diverevent, en el qual els participants —per grups de màxim sis persones— havien de desactivar la bomba amagada als comerços del municipi. Les guanyadores van ser el grup “Los Angelos”.

Altres propostes que es van dur a terme durant la Setmana del Comerç van ser l’activitat “Logo amagat”. Situat a les botigues de la UEM, calia escanejar el codi QR, omplir el formulari i, així, guanyar diferents premis.

També es va fer l’activitat “Entra, compra i recicla” i una plantada d’arbres del comerç montbuienc. Així, des de la setmana passada, cada establiment llueix un arbre autòcton.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. No es por poner peros a la primera edición de la feria sostenible, pero muy concurrida no ha sido desde mi punto de vista, quizás muy austera y lo quiero entender por las circunstancias …. Algo de fallo de comunicación para concienciar a los ciudadanos de Montbui creo que ha faltado,en fin los arranques son complicados y esperemos que en las próximas ediciones se superen. Creo que se echa en falta la Fira de la Multicultura i el Comerç tal como la conocimos de años anteriores.

FER UN COMENTARI

*