Inici Societat Montbui celebra divendres la seva marató de donació de sang

Montbui celebra divendres la seva marató de donació de sang

COMPARTIR

Santa Margarida de Montbui organitzarà el proper divendres 28 de febrer la 13a edició consecutiva de la Marató de Donants de Sang. Des de les 10 del matí fins les 9 del vespre, tothom qui vulgui participar es podrà apropar al Centre Cívic i Cultural La Vinícola per fer la seva donació al Banc de Sang i Teixits.

Enguany, el lema de la marató és “estar en mode ON”, per aconseguir la máxima participació possible en aquesta activitat. D’aquesta manera, la jornada de recollida de sang més important de l’any a Montbui tindrà com a protagonista l’eina de comunicació WhatsApp. Així, per primer cop, la ciutadania podrà contactar amb el Banc de Sang a través del WhatSang, un servei d’atenció personalitzada a través del número de telèfon 677071756. Qualsevol persona podrà fer consultes i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per email o per telèfon.

A més, des del Banc de Sang s’anima a la ciutadania, tant a la que pugui donar sang com a la que no, que faci missatge de WhatsApp per compartir entre els grups:

L’augment de persones que donen sang per primer cop és una de les característiques més destacables de les darreres edicions celebrades, i enguany es vol mantenir aquesta bona xifra de nous donants. L’objectiu és aconseguir el màxim nombre de bosses de sang, en un període on són molt necessàries, en una èpica en la qual el virus de la grip està en un dels seus pics màxims.

Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en el cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades i els homes en quatre ocasions.

Lildami i el “trap” de la donació de sang

La Marató d’aquest any compta amb una ‘banda sonora’ molt especial. Lildami, el popular cantant català de trap, ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.

En el videoclip de la cançó, Lildami està acompanyat d’una desena de receptors de sang que han participat en la gravació, feta en els exteriors de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Suport d’entitats i persones

La Marató de Donants de Sang a Santa Margarida de Montbui és possible també gràcies a la implicació de diferents entitats, escoles, comerços i persones a títol individual. En la imatge promocional de l’activitat hi han col·laborat la campiona mundial de Curses de Muntanya Sheila Avilés, els doctors Josep Maria Sánchez i Montserrat Sandiumenge, així com la directora de l’escola Antoni Gaudí M. Carmen Roldán.

FER UN COMENTARI

*