Inici Societat Montbui busca testimonis per conèixer la vida a les fàbriques tèxtils als...

Montbui busca testimonis per conèixer la vida a les fàbriques tèxtils als anys 70 i 80

COMPARTIR

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, des de la regidoria de Cultura, Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Montbui s’està preparant un acte en el qual l’escriptora Assumpta Montellà presentarà la seva darrera obra “El silenci dels telers”.

A “El Silenci dels Telers” Assumpta Montellà dóna veu a dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades, les sagristanes, i així anar sumant mirades femenines que es reunien al voltant d’ una colònia tèxtil, d’orígens ben diferents, amb opinions ben diferents.

[Img #4646]Per tal de poder conèixer els testimonis de les dones de Montbui que van treballar a les fàbriques del tèxtil durant els 70 i 80 l’ajuntament demana la seva col·laboració. Totes aquelles persones que estiguin interessades en aportar el seu testimoni o vivències sobre com era el dia a dia en una fàbrica textil es poden posar en contacte amb l’Ajuntament de Montbui –Àrea de Cultura, Igualtat i Ciutadania- o bé trucant al telèfon 93 803 05 01.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*