Inici Societat Montbui fa un balanç positiu del servei de recollida de voluminosos porta...

Montbui fa un balanç positiu del servei de recollida de voluminosos porta a porta

COMPARTIR

Santa Margarida de Montbui té en marxa des del passat mes de juliol el nou model de recollida pels residus voluminosos. El servei va néixer per donar resposta a un problema recurrent al municipi com és l’abandonament de mobles i andròmines al carrer fora del calendari establert fins ara. La nova recollida ha passat a fer-se porta a porta, per a totes aquelles adreces que han sol·licitat el servei prèviament.

Durant la campanya s’han fet actuacions de difusió per informar a tota la població del canvi de model de recollida, i durant els mesos de setembre i octubre informadors ambientals han realitzat inspeccions periòdiques als punts del municipi amb abandonaments habituals de residus així com visites porta a porta als domicilis i comerços propers d’aquests punts.

En els punts que es continuï reiterant l’abandonament de residus voluminosos, aquests es clausuraran amb la retirada dels residus i la senyalització informant de l’incompliment i la sanció associada, que pot arribar fins als 1.500 € d’acord amb l’Ordenança municipal de convivència ciutadana.

220 sol·licituds en els primers mesos

Durant els tres mesos que porta en funcionament el servei, l’Ajuntament ha rebut més de 220 sol·licituds per demanar la recollida d’objectes voluminosos a domicili, de mitjana cada setmana els operaris han passat per 20 portes a recollir els residus dels veïns i veïnes del municipi. D’aquesta manera s’evita que els mobles, matalassos, electrodomèstics, portes i d’altres objectes que no es necessiten ocupin un espai a la via pública, millorant així l’aspecte de les vies públiques de Montbui.

En les visites realitzades pels informadors ambientals s’han informat a 370 famílies de l’entorn dels carrers Sant Bartomeu, Òdena, Vilanova del Camí, Sant Miquel, Escoles, Sant Jordi i carrer del Pont. La gran majoria mostrava el seu coneixement i satisfacció amb el nou servei de recollida.

I tot i que s’han reduït molt els abandonaments de voluminosos, encara hi ha alguns punts on continuen existint aquestes males pràctiques. Durant les inspeccions s’han identificat aquests abandonaments adhesius informatius que adverteixen de les fortes sancions econòmiques que es poden imposar.

Com funciona el servei?

Es recullen porta a porta tots aquells voluminosos que segueixen els passos següents. D’entrada, cal concertar el servei, que és gratuït per als veïns i veïnes, trucant al telèfon de l’Ajuntament montbuienc 93 803 47 35. També es pot fer enviant un correu electrònic a l’adreça montbui.mediambient@montbui.cat

Seguidament cal que els ciutadans dipositin els residus davant del portal de casa unes hores abans de l’hora concertada per la recollida. Cada setmana es retiren els residus admesos a la recollida porta a porta com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules i cadires,…), electrodomèstics, matalassos, somiers o poda. Altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’han de traslladar a la deixalleria municipal. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.

3 COMENTARIS

  1. Si, si, positiu…
    Solo hay que darse una vuelta por las calles del municipio, para ver como en casi todos los containers de recogida, se ven muebles y atros trastos tirados; por algunas aceras no se puede ni pasar.

FER UN COMENTARI

*