Inici Societat Mont-Àgora compleix tres anys duplicant els visitants de la biblioteca

Mont-Àgora compleix tres anys duplicant els visitants de la biblioteca

COMPARTIR

L’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora de Montbui ha celebrat els seus tres primers anys de vida amb una bona acollida per part dels veïns del municipi i del conjunt de la Conca d’Òdena.

Segons l’Ajuntament de Montbui, més de 200.000 usuaris (xifra absoluta registrada i mesurada per assistència a serveis permanents quantificables) han assistit a alguns dels diversos serveis culturals de què disposa l’equipament. Si s’afegeixen tots els visitants puntuals, participants d’activitats periòdiques o usuaris de serveis intermitents la xifra superaria les 300.000 persones.

La biblioteca és un dels grans pols d’atracció de l’equipament, i atrau uns 40.000 visitants anuals, el doble dels que tenia l’antiga biblioteca del carrer Sant Miquel. L’altre gran servei del complex són les dues sales de cinema, que atrauen més de 20.000 espectadors cada any, sense comptar les projeccions gratuïtes per a diferents col·lectius.

El govern montbuienc ha fet balanç d’aquests tres anys, amb l’alcalde Teo Romero, el regidor d’Optimització i Desenvolupament Josep Lechuga i el de Territori i Comunicació, Josep Lechuga. L’Alcalde de Montbui va mostrar-se “orgullós d’aquest equipament cultural pensat i utilitzat en global pel territori de la conurbació. Mont-Àgora funciona com a equipament amb visió de futur, de ciutat gran”. L’alcalde va assenyalar que “el nostre municipi necessitava equipaments que donin identitat, referències identitàries, espais públics de referència, i Mont-Àgora compleix això a la perfecció”.

Els cinemes, “estímul” per obrir l’Ateneu Cinema

L’augment d’usuaris de la biblioteca “és una molt bona notícia i demostra l’aposta feta pel foment de l’educació i la cultura amb aquest equipament”, segons l’alcalde. Pel que fa els cinemes, Romero assegura que “són referents per a molts espectadors de la Conca d’Òdena. Tenim uns espectadors que estan fidelitzats, i, malgrat les dificultats, el context de canvis en el sector, la salut i viabilitat dels cinemes Mont-Àgora és bona. Gestionant amb rigor, els serveis són sostenibles”. L’alcalde montbuienc assegura que “va ser la nostra aposta decidida la que ha estimulat la creació de la sala Ateneu Cinema i la nova aposta pel cinema de l’Ajuntament de Vilanova del Camí” i ha apostat per la coordinació entre els diferents equipaments “per donar una millor oferta als ciutadans, coordinanr-nos i no competir”.

Teo Romero va recordar durant la seva intervenció que l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora ha acollit durant aquest període nombroses convencions i activitats importants. Sense anar més lluny va ser escenari del Congrés Quadrianual de la Unió de Pagesos de Catalunya (2016); també de l’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol (2016), del Congrés de Federació de la UGT (2017). També ha estat seu de congressos, jornades i ponències mèdiques, tecnològiques, empresarials, etc. D’igual manera Mont-Àgora s’ha consolidat com a espai de trobada i de realització de reunions i trobades per part d’entitats i empreses del municipi.

A més de tot això, durant els tres de funcionament, Mont-Àgora ha acollit una cinquantena d’exposicions: des d’autòmats, passant per quadres, reculls fotogràfics, col·leccions musicals…En definitiva, exposicions amb formats i temàtiques ben diverses.

I l’Alcalde de Montbui també va recordar que Mont-Àgora és el gran epicentre de la vida cultural al municipi. És el lloc d’assaig i reunió d’alguns grups de creació de Montbui; periòdicament acull trobades i reunions d’entitats, AMPA’s i escoles; periòdicament acull també concerts musicals, obres de teatre, cantata’s escolars i de l’Institut…De la mateixa manera, a Mont-Àgora es celebra íntegrament la “Setmana de les Arts”, noves activitats del “Fem Més Escola” com la Gala de reconeixement a la comunitat educativa, la gala de l’Esport, els Premis Bou, entre moltes d’altres.

Un edifici premiat

Durant la trobada informativa amb la premsa, l’Alcalde Teo Romero va voler emfatitzar l’empremta marcadament cultural de Mont-Àgora, un espai amb personalitat pròpia, i arquitectònicament reconegut durant tots aquests anys. Així, es va recordar que l’edifici obra de l’arquitecte igualadí Pere Puig va ser nominat als German Design Awards (2017), també va ser finalista a la categoria de construccions d’edificis en l’àmbit cultural del WAF 2016 (World Architecture Festival). De la mateixa manera va rebre una menció especial en els ArchitizerA+Awards a la categoria d’edificis institucionals, governamentals i municipals (abril de 2016) i també l’edifici montbuienc també va ser seleccionat com un dels sis millors edificis civils del món en els prestigiosos Wan Awards, on també va rebre un reconeixement pel seu tractament del color.

L’alcalde de Montbui, en un nou espai de Mont-Àgora que recull els reconeixements a la seva arquitectura.

L’Alcalde de Montbui va recordar també que “l’edifici està completament pagat i és plenament sostenible econòmicament. Va costar sis milions d’euros, pagats majoritàriament a partir de subvencions, sobre tot de la Llei de Barris. El finançament extern va fer possible que tinguem aquest equipament, els costos de mateniment i consum del qual es cobreixen a partir dels ingressos que obtenim a través del funcionament de les sales de cinema, el lloguer del bar, lloguer de sales per a convencions, trobades, congressos…Mont-Àgora és un orgull per a Montbui i també exemple de bona gestió”.

FER UN COMENTARI

*