Inici Cinema Mont-Àgora acollirà cinema d’estrena a partir del mes de maig

Mont-Àgora acollirà cinema d’estrena a partir del mes de maig

COMPARTIR

L’espai de les arts i el coneixement Mont-Àgora ha complert “amb èxit” el seu primer mes de funcionament. Així ho ha manifestat aquest dimecres l’alcalde de Montbui, Teo Romero, que ha avançat també que l’auditori del centre, amb capacitat per a 422 persones, entrarà en funcionament com a cinema d’estrena el mes vinent.

 

Cinema d’estrena a partir del mes de maig

 

[Img #21847]Romero ha explicat que el primer cap de setmana de sessions a la sala de petit format (110 places) s’ha tancat amb uns 300 espectadors “que ens han permès cobrir les despeses de funcionament amb una entrada de només 3 euros”. Aquest període de proves continuarà amb una oferta “a cavall entre el cinema comercial i propostes culturals” que, de moment, ha estat “un èxit total” segons l’alcalde.

 

Durant la Fira de la Multicultura, el pont de l’1 de maig, es farà una jornada de portes obertes a la nova sala, que ja acollirà la gala de lliurament dels Premis Bou. El següent cap de setmana, segons l’alcalde montbuienc, és previst que comenci la programació de cinema d’estrena a la nova sala. Romero ha explicat que Mont-Àgora es podrà incorporar al circuit cinematogràfic d’estrenes a través d’un programari que permet comunicar a la distribuïdora el nombre d’entrades venudes i aplicar el corresponent percentatge sobre els ingressos per entrada. Aquest sistema ha de fer “més sostenible encara” el cinema montbuienc, assessorat pels cinemes Texas de Barcelona. Fins llavors, l’Ajuntament compra les pel·lícules a preu tancat.

 

Referent del cinema escolar a la Catalunya Central

 

Els alumnes de les escoles i de l’institut del municipi i d’altres centres com l’Acadèmia Igualada han passat per Mont-Àgora per veure el documental “Camí a l’escola”. Teo Romero ha explicat que han ofert la sala a tots els centres escolars de la comarca no només per veure aquest documental, sinó “per projeccions que puguin donar suport al seu projecte pedagògic”. L’alcalde montbuienc reconeix que “volem convertir-nos en referent del cinema escolar a la Catalunya central” i que aquest objectiu “és tan important o més que l’equilibri pressupostari, tot i que l’objectiu d’un equipament cultural no és fer negoci”. En aquest sentit, Romero destaca que “és una inversió social molt important” i que els beneficis que pugui donar el cinema “es reinvertiran en el mateix àmbit cultural, en iniciatives com teatre o dansa”.

 

Mont-Àgora i el cinema que proposa l’Ateneu Igualadí ‘són projectes complementaris’

 

Sobre el projecte que vol impulsar l’Ateneu Igualadí, l’alcalde de Montbui creu que “són projectes complementaris”, però convida tothom a veure el centre, que “com els equipaments que fem darrerament, els plantegem amb vocació de servei a una ciutat gran”. Teo Romero adverteix als impulsors que “no em miraria el melic” i posa l’exemple de Vilanova del Camí, que va acabar descartant fer una nova piscina coberta a la Conca d’Òdena.  

 

 

La Biblioteca quintuplica visitants a la seva nova ubicació

 

[Img #21846]La biblioteca montbuienca ha multiplicat per cinc els seus usuaris en la seva nova ubicació a Mont-Àgora. L’equipament, que celebra el seu vintè aniversari, ha passat dels 60 visitants diaris a la seva antiga ubicació a les 300 actuals. L’alcalde ha destacat que l’equipament és utilitzat per veïns de Montbui i d’altres municipis i de totes les franges d’edat, motiu pel qual “un dels primers objectius que teníem s’ha assolit”

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*