Inici Bàsquet El Monbus CB Igualada esquiva el descens imposant-se davant del Barça en...

El Monbus CB Igualada esquiva el descens imposant-se davant del Barça en el darrer partit

MONBUS CB IGUALADA 67

FC BARCELONA B 66

Van jugar: M.Benito (3) ,C.Fons (15) ,L.Sala (2) ,M.Bernadí (7), E.Tejero (23) -cinc inicial- A.Baltà (4),E.Burgès(1) ,S.Farrés (4), A.Dagà (5), A.Germà (3), B.Enrich (0), O.Balsells (0). Lesionats: S.Quintana, P.Mulió

Parcials: 15-12, 14-18 (29-30), 21-11 (50-41), 17-25 (67-66)

El passat dissabte 22 d’abril es va disputar a Les Comes el partit corresponent a l’última jornada de la competició. En la jornada número 26 de la Lliga EBA tot encara estava per decidir i el Monbus CB Igualada es va enfrontar al F.C. Barcelona jugant-se tant la possibilitat de salvar-se com la possibilitat del descens directe. Molts equips estaven en la lluita per evitar el playoff de descens i les classificacions depenien de la combinació de diferents resultats. Per aquest motiu, tota la ciutat es va bolcar amb l’equip igualadí omplint el pavelló i animant cada minut.

El primer quart va estar marcat des del primer instant per la falta d’encert dels dos equips tot i el bon ritme de pilota. A mesura que el partit anava avançant, el nivell d’encert es va normalitzar, però les grans defenses mantenien un marcador molt igualat i a pocs punts.

En el segon període, els igualadins van començar a marcar terreny amb un parell de cistelles exteriors agafant una lleugera avantatge en el marcador. No obstant, el Barça va saber reaccionar i gràcies al talent individual de les seves promeses van saber refer-se i capgirar el resultat. El marcador al final de la primera meitat va ser de 29-30 reflectint la igualtat i la duresa apreciada durant la primera meitat del partit.

Un cop iniciada la segona meitat, la dinàmica del partit va canviar amb possessions molt més dinàmiques agafant més pes les ofensives. Els igualadins van aprofitar aquest canvi gràcies a la habilitat del joc interior. Per la seva part, l’equip visitant tot i la bona defensa del C.B. Igualada aconseguia mantenir-se a prop en el marcador gràcies a l’encert de la jove estrella lituana.

En l’últim quart, els igualadins mantenien el seu bon joc ofensiu aconseguint cistella rere cistella reflectint-se en el marcador amb la màxima diferencia fins al moment. No obstant, la promesa lituana es va posar l’equip a l’esquena explotant en l’últim quart encadenant cistelles de totes les maneres possibles. Degut al talent del jove Jakucionis i la defensa zonal que va frenar el ritme ofensiu dels igualadins, el Barça va aconseguir apropar-se en el marcador. L’Igualada es començava a col·lapsar tot i que en els primers minuts havien aconseguit anotar contra la zona, però finalment el Barça va aconseguir tornar a agafar el lideratge en el marcador. A falta de 22 segons, amb tota la afició animant, l’equip Igualada perdia d’un punt decidint-se tot en aquesta última jugada, on després d’una gran penetració de Carles Fons que no es va convertir en cistella, Marc Bernadí va aconseguir atrapar el rebot ofensiu i convertir-lo en cistella. El públic d’Igualada va esclatar, però els visitants van disposar de 2 segons per evitar la derrota. No obstant això, una bona defensa ho va impedir. El C.B. Igualada havia aconseguit guanyar i la pista es va convertir en una festa on tant jugadors com aficionats celebraven el resultat amb les emocions a flor de pell. Els Igualadins havien aconseguit guanyar als líders, un equip que no havia perdut dos partits contra cap altre, en un dels partits més importants de la història del club.

A més a més, tots els resultats es van alinear perquè l’equip Igualada aconseguís la salvació directa, evitant el play-off de descens. Per tant, el proper any es podrà tornar a gaudir del C.B. Igualada a EBA.