Inici Societat Monbus atribueix a una ‘avaria accidental i fortuïta’ l’incendi de l’autocar del...

Monbus atribueix a una ‘avaria accidental i fortuïta’ l’incendi de l’autocar del Bruc

COMPARTIR

L’autobús que es va incendiar dissabte al matí en ple nucli urbà del Bruc va patir “una més que probable avaria accidental i fortuïta a causa de un curtcircuit”. Així ho assegura un informe pericial, realitzat per Pertia Peritos e Ingenieros SL i que ha difòs l’empresa Monbus Hispano Igualadina.

La companyia reivindica que aquesta diagnosi avala “el correcte estat de conservació i manteniment del vehicle, d’acord al que estableix el fabricant segons el quilometratge”.

Fonts de Monbus afegeixen que l’autocar havia passat sense incidències ressenyables totes les inspeccions tècniques preceptives de la seva curta vida -tenia només tres anys- i l’última ITV la va realitzar fa tan sols dos mesos i mig. El vehicle estava “al corrent del manteniment preventiu prescrit pel fabricant”.

L’empresa gallega assegura que la Comisión de Ética y Cumplimiento Normativo de Transmonbus S.L., un òrgan extern que audita l’activitat de l’empresa, ratifica que l’empresa “va complir escrupolosament tots els protocols fixats per a aquest tipus de sinistres, tant preventius com de resposta”.

Aquesta comissió puntualitza també que la probabilitat que es produís un incident com el de dissabte “és baixíssima”. Des de l’any 2009, data en la qual l’empresa encarregada actualment del manteniment dels autocars de Transmonbus (sobre 750 vehicles que realitzen una mica més de 70 milions de quilòmetres a l’any) es va fer càrrec d’aquesta funció, el percentatge de busos sinistrats per aquesta causa és del 0,0089% de la flota i del 0,0000011% sobre quilometratge. Els dos informes han estat remesos a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.

Tot i això, el de dissabte és el tercer autobús de Monbus Hispano Igualadina que pateix un incendi de consideració en els darrers anys. El primer es va cremar el 2012, en ple servei, a l’autovia A-2 al Bruc. El març de 2015, un autobús que cobria la línia Igualada-Tarragona es va cremar parcialment a Valls. En cap dels casos hi va haver ferits.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*