Inici Cultura Els Moixiganguers volen fer la tripleta de 8 per primer cop a...

Els Moixiganguers volen fer la tripleta de 8 per primer cop a Igualada

COMPARTIR

L’exhibició castellera de la Festa Major d’Igualada reeditarà el proper diumenge el mateix cartell que la festa de 1995. Era la primera diada dels Moixiganguers d’Igualada, una colla que acabava de néixer i compartia plaça amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

Oriol Solà, president dels Moixiganguers, reivindica que “a Igualada s’hi porta fent castells més de 200 anys” i el cap de colla, Jordi Moreno, assegura que aniran “a fer la millor Festa Major que hem fet mai”, amb l’objectiu d’assolir la tripleta de 8 que fins ara se’ls ha resistit a Igualada. Moreno va afegir que s’introduiran canvis en la diada per tal d’aconseguir que sigui “més àgil”.

Cels Galofré, president de la Colla Joves Xiquets de Valls, explica que per diumenge es marquen com a objectiu intentar “descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles”, que seria el castell més alt i difícil que s’hagi vist mai a Igualada.

Els Xiquets de Reus volen fer a Igualada “la millor actuació de la temporada i una de les millors de la nostra història”, segons el segon cap de colla, Cesc Valls.

FER UN COMENTARI

*