Inici Cultura Els Moixiganguers reben el premi ‘Ara Castells’ a la colla més segura

Els Moixiganguers reben el premi ‘Ara Castells’ a la colla més segura

COMPARTIR

El món casteller ha reconegut l’excel·lent temporada 2017 dels Moixiganguers d’Igualada, que aquest dimarts han rebut el premi ‘Ara Castells’ a la colla més segura. Una gala organitzada pel diari Ara i celebrada a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona ha condecorat els igualadins, després d’un 2017 en què no han lamentat ni una sola caiguda, l’única de les colles de 8 pisos o superiors sense cap intent, i en la qual s’han estrenat amb el 5 de 8 i han descarregat més castells de 8 que mai. Un jurat format per diversos periodistes castellers ha valorat l’any impecable dels Moixiganguers. El cap de colla, Jordi Moreno, s’ha mostrat molt orgullós pel premi al moment de recollir-lo, i ha destacat que l’èxit de la colla coincideix amb l’objectiu casteller de descarregar les millors estructures amb les màximes garanties.

Durant la gala també s’ha lliurat el premi a la millor colla pel que fa als resultats, l’han rebut els Castellers de Vilafranca i l’han dedicat als quatre presos polítics que encara estan privats de llibertat, a la que més creix, els Tirallongues de Manresa, a la més popular, els Marrecs de Salt, escollits a través de twitter, i a la més innovadora, els Castellers de Berga, que han impulsat un programa de televisió creat per la canalla de la colla. També s’ha premiat la millor fotografia del curs, una imatge de la força que es fa en una pinya captada per Lins Griñó. Els Moixiganguers també han participat en una taula rodona amb membres d’altres colles per reflexionar sobre la situació actual del món casteller.

Amb els bons registres de la temporada passada, els Moixiganguers encararan el 2018 amb l’objectiu d’ampliar els seus registres i mantenir la solvència de castells descarregats. La colla començarà els assajos generals el divendres, 16 de febrer, i els de dimecres de canalla i millora a partir del 28 de febrer. L’excel·lent nivell demostrat en les actuacions més importants del 2017 farà que al llarg de la propera temporada els igualadins repeteixin en totes aquestes diades i seran a localitats emblemàtiques del món casteller com Valls, Vilafranca, Reus o Barcelona.

FER UN COMENTARI

*