Inici Cultura Els Moixiganguers, a punt pel repte de convertir-se en colla de 9...

Els Moixiganguers, a punt pel repte de convertir-se en colla de 9 al concurs de castells de Tarragona

COMPARTIR

Un dia i un lloc: dissabte 6 d’octubre, Tàrraco Arena Plaça. Els Moixiganguers d’Igualada estan en ple compte enrere per la gran cita del Concurs de Castells que, per quarta vegada, els tornarà a portar a l’emblemàtica arena tarragonina al costat de les millors colles del país. 400 persones lluiran el color morat en una de les cites més importants del món casteller.

Als Moixiganguers sempre se’ls ha donat bé aquesta cita única, ja que cada vegada que hi han participat han fet la seva millor actuació de la història fins al moment. Enguany no ha de ser menys i volen fer per primera vegada un castell de nou pisos: el 3 de 9 amb folre. Ajuntant aquest castell amb el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre la colla faria novament la seva millor actuació. A més a més, el 3 de 9 amb folre es perfila com a castell decisiu per guanyar l’edició de dissabte del concurs, de manera que els Moixiganguers serien possibles candidats a estar al podi juntament amb els Xiquets de Reus, els Sagals d’Osona o els Xicots de Vilafranca.

A dos quarts de 5 de la tarda començarà l’edició de dissabte del concurs, on actuen 18 colles alhora, les classificades entre les posicions 13 i 30 del rànquing que elabora el concurs de castells. La colla agraeix la gran resposta que ha tingut per part de les entitats esportives i culturals a la crida que han fet per acompanyar-los a Tarragona i anima la ciutat i la comarca a gaudir també d’aquesta extraordinària cita castellera aprofitant el bon estat de forma dels igualadins. Tothom qui ho vulgui encara pot apuntar-se als autocars gratuïts que ha preparat la colla (sortiran a les 13h de l’Estació Vella), fer pinya amb els morats i viure l’espectacularitat del concurs de castells des de dins. Només cal apuntar-se a moixiganguers.cat/concurs i anar al darrer assaig d’aquest divendres (22 h a 00h) a Les Cotxeres (Plaça Catalunya 1 d’Igualada). Tothom que vagi al concurs amb els Moixiganguers tindrà una samarreta de la colla i sopar. Els
autocars tornaran un cop acabada l’actuació.

FER UN COMENTARI

*